Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 September 2022
 
Löfvens nya regering.
Löfvens nya regering.

Löfvens regeringschock: delfin blir folkhälsominister

Publicerad: 2014-10-03

Ända sedan valet för snart tre veckor sedan har det spekulerats i hur Löfvens regering ska komma att se ut. Idag presenterades äntligen ministrarna, och Löfven har lyckats överraska på flera punkter.

 

Mest överraskande var förmodligen delfinen Vicky, från Kolmården, som blir folkhälsominister.

”Vicky har en lång erfarenhet av ledarskap i sin flock i akvariet på djurparken. Jag har fullt förtroende för att hon kommer att göra ett bra jobb även i Sveriges regering”, sa Löfven med armen om flasknosdelfinen, som under presskonferensen befann sig i ett mobilt akvarium.

 

”Vi kommer att börja delfinanpassa regeringsbygnaderna redan på måndag, att det inte gjorts innan tycker jag är ett sorgligt bevis på hur lång väg vi har kvar att gå i delfinfrågorna”, fortsätter Löfven.

 

Rent praktiskt kommer den undre våningen av Rosenbad att fyllas med vatten, och det är där Vicky och hennes närmste man, tillika tränare, Sergej främst kommer att hålla till.

 

Golvet i riksdagen kommer även att fyllas med tre decimeter vatten så att Vicky ska kunna delta vid debatter och omröstningar.

 

Att valet av folkhälsominister redan kritiserats har Löfven ingen som helst förståelse för.

 

”Jag har hört folk säga att vi aldrig har haft en delfin i Sveriges regering, det tycker jag bara är ett uttryck för bakåtsträvande och inskränkthet”, säger Löfven med ett fnys.

 

 


Annons

Kjell Jonsson-Svensson

Fler artiklar av Kjell Jonsson-Svensson


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 3 kommentarer

PK sverige i ett nötskal
jag tycker det börjar gå för långt när man tar in delfiner i regeringen. Mångfald och jämställdhet i all ära, men hur långt kan man gå om kompetens inte betyder något längre

Jan, (för 34 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Äntligen!
Glad att någon uppmärksammar delfinfrågan!

Dolly, (för 35 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Mycket ska man höra...
Kan detta verkligen stämma? En barnstjärna från Disney-klubben som kulturminister, okej, men en delfin? Näe. Tänk om, Löfvn!

WTF, (för 35 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Twingly BlogRank