Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
29 September 2022
 
Stefan Löfven skriver sina egna tal på en Pentium II från 1998: "Bästa datorn jag haft".
Stefan Löfven skriver sina egna tal på en Pentium II från 1998: "Bästa datorn jag haft".

Löfven: "Jag hoppas att saker förhoppningsvis, typ, kanske, kommer att bli aningens, aningens lite bättre om ni röstar på (s) i nästa val"

Publicerad: 2013-04-04

Just nu pågår Socialdemokraternas kongress. En kongress som ska bestämma framtiden för Socialdemokraternas politiska inriktning.

Det har länge varit tyst från Stefan Löfven, Socialdemokraternas partiledare, en troligen medveten strategi, inspirerad av Moderaternas strategi- och krishanterare Per Schlingmann.

Men i och med veckans S-kongress gick Stefan Löfven ut med en första början till Socialdemkoraternas nya politiska inriktning. Löfven var tydlig i sitt tal:

- Om man röstar på Socialdemkraterna i valet 2014 så röstar man på ett alternativ till Alliansen.

Därefter berättade Löfven om vilken typ av alternativ (s) kommer vara i valet 2014:

- Jag kanske kan säga så här? Socialdemokraterna är ett alternativ till alliansen som förhoppningsvis, typ, kanske kommer att göra att det blir aningens, aningens bättre för i alla fall några stycken i vårt avlånga land.

- Det är inte lätt att vinna val med förslag om att vi ska höja skatterna, och om sanningen ska fram är det ju jäkligt gött som det är nu. Men alltså, inte för alla. Och det är väl bra att vi är ett alternativ som tänker på dem, antar jag.

Löfven avslutade sitt tal med att trissa upp retoriken inför valet om ett och ett halvt år:

Man får inte glömma att vi i regeringen just nu har världens bästa finansminister i Anders Borg och Carl Bildt är en utrikesminister som är jättesvår att vinna debatter mot, men vi ska väl försöka göra vårt bästa, typ.

- Det är inte ofta man är överens i politiken, men jag har pratat med både finans- och utrikesministern och vi är alla överens om att Annie Lööf är jäkligt kass.

 

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 8 kommentarer

En demokrat hörde att...
Hörde i nån glipa mellan två reklamprogram att s förhandlade med m om en "stor koalition" Det är egentligen inget märkligt med det hade s nyvalde ordförande sagt. vi har ju en massa medlemmar men ingen politik så vad är naturligare än att gå ihop med ett parti som garanterat har en politik, Källor avslöjar att Löfven skulle kunna tänkas få posten som miljöminister i den nya regeringen. Kärnkraft är bra svarade han en näsvis reporter från oskarshams Tidningen

Johan Tveskgg, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vill verkligen ligga!
Jag är villig att ligga med denna partiledare oavsett beloppet!

Farfar Westman, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Ingen härskare
Det är inte så konstigt att den uppgivne boxaren talar med små små ord. Han är ju ingenting jämfört med härskarna Palme och Sträng som gick på så förmätet att svenskarna knappt kunde avgöra om det var de eller staten som ägde pengarna i den egna plånboken.

Prk, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Ligga
Undrar om man även kommer att få ligga mer om (s) vinner? Det har (s) inte sagt ngt om. Samtidigt kan man ju se att dessa liberala vindar som nu blåser gör att man får ligga ganska mkt. Kvinnorna tycks efter Göran Persson blivit frigjorda och anse att mkt är bäst. Hoppas trenden håller i sig!

Nils, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Makt är gott!
Socialdemokraterna - en studie i hur man försöker vinna val trots att man egentligen inte vill ändra på något.

Kalle M. , (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank