Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Stefan Löfven skriver sina egna tal på en Pentium II från 1998: "Bästa datorn jag haft".
Stefan Löfven skriver sina egna tal på en Pentium II från 1998: "Bästa datorn jag haft".

Löfven: "Jag hoppas att saker förhoppningsvis, typ, kanske, kommer att bli aningens, aningens lite bättre om ni röstar på (s) i nästa val"

Publicerad: 2013-04-04

Just nu pågår Socialdemokraternas kongress. En kongress som ska bestämma framtiden för Socialdemokraternas politiska inriktning.

Det har länge varit tyst från Stefan Löfven, Socialdemokraternas partiledare, en troligen medveten strategi, inspirerad av Moderaternas strategi- och krishanterare Per Schlingmann.

Men i och med veckans S-kongress gick Stefan Löfven ut med en första början till Socialdemkoraternas nya politiska inriktning. Löfven var tydlig i sitt tal:

- Om man röstar på Socialdemkraterna i valet 2014 så röstar man på ett alternativ till Alliansen.

Därefter berättade Löfven om vilken typ av alternativ (s) kommer vara i valet 2014:

- Jag kanske kan säga så här? Socialdemokraterna är ett alternativ till alliansen som förhoppningsvis, typ, kanske kommer att göra att det blir aningens, aningens bättre för i alla fall några stycken i vårt avlånga land.

- Det är inte lätt att vinna val med förslag om att vi ska höja skatterna, och om sanningen ska fram är det ju jäkligt gött som det är nu. Men alltså, inte för alla. Och det är väl bra att vi är ett alternativ som tänker på dem, antar jag.

Löfven avslutade sitt tal med att trissa upp retoriken inför valet om ett och ett halvt år:

Man får inte glömma att vi i regeringen just nu har världens bästa finansminister i Anders Borg och Carl Bildt är en utrikesminister som är jättesvår att vinna debatter mot, men vi ska väl försöka göra vårt bästa, typ.

- Det är inte ofta man är överens i politiken, men jag har pratat med både finans- och utrikesministern och vi är alla överens om att Annie Lööf är jäkligt kass.

 

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons