Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
4 Oktober 2022
 
Mundana föremål blir helt enkelt mer värda efter att de varit i Jan Emanuels ägo.
Mundana föremål blir helt enkelt mer värda efter att de varit i Jan Emanuels ägo.

Krävde 43.333 kronor i månadshyra

Publicerad: 2009-03-04

Kort efter att Jan Emanuel Johansson (S) förra veckan fick beskedet att han skulle efterträda Pär Nuder i mitten av mars, lade han ut en annons på Blocket.se för att hyra ut sin tvårummare i Stockholm. Tvårummaren ligger vid Mosebacke på Södermalm och den hyra Johansson begärde för lägenheten var 10.000 kronor i veckan, vilket motsvarar en månadshyra på 43.333 kronor (felaktigt rapporterat av många dagstidningar som 40.000kr/månaden, men egentligen lätt att räkna ut, 10.000kr x 52 / 12).

Vidare har Johansson i samma veva även lagt ut en mängd av sina personliga ägodelar på Blocket, bland föremålen återfinns En hårfön för 9.700 kr, ett par örhängen I guldfärgad plast för 7.000kr, en låda med Fabio fan-kort 14.000 kr samt en helfigursspegel från IKEA för 47.000 kr.

Jan Emanuel Johansson har berättat om hur han köpte lägenheten och haft svårt att betala för den efter Socialdemokraternas valförlust 2006;

– Jag köpte lägenheten för att jag skulle sitta i riksdagen. Så gjorde vi världens sämsta val. Gissa hur kul det var att ha en så dyr lägenhet i Stockholm och behöva betala den helt själv, jag hade ju hoppats kunna smörja kråset i huvudstaden.

På frågan om hur väl det går ihop med Socialdemokraternas bostadspolitik att som riksdagsman hyra ut sin lägenhet i andra hand för 10.000 kronor i veckan svarar Jan Emanuel Johansson:

– Rent krasst: Jag vet inte jag inte, var det står att man inte ska försöka. Det var bara ett försök. Det gick ju inte. Om det hade gått hade det såklart varit moraliskt förkastligt men eftersom det inte gick att hyra ut lägenheten så är min moraliska karaktär fortfarande obefläckad.

På sin blogg skriver Johansson att det var "Ett pinsamt försök till att hyra ut en lägenhet väldigt dyrt." och han förklarar dessutom "Det var därför jag skrev Janne Johansson, istället för Jan Emanuel på den där annonsen på blocket.".

Med detta uttalande får dock Johansson ett brett folkligt stöd där gemene man på gatan instämmer med att det skulle vara rätt pinsamt att bli avslöjad i en annons när man försöker ta ut hutlöst hög hyra, mot hyresrättsföreningens regler och till råga på allt som socialistisk politiker.

Moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt har kommenterat;

- Vi förväntar oss i dagarna en ansökan om medlemsskap i Moderaterna från Jan Emanuel, han ska veta att han är hjärtligt välkommen!


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 SvD6
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 11 kommentarer

arg som fan
blir så jävla arg på folk som gör narr om janne såna ska fan i mig sitta på en öde ö en jävla månad utan käk ingen tv inget internet ingen jävla mobil

ironhead, (för 56 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Lägenheten är såld
Men bo själv på en jävla ö i en månad, pucko! Jag har förtjänat en plats i rix-dan, and so be it! Tjafsa så kommer det en kille och hälsar på! Fatta, va!

Jan Emanuell Joansson, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Lägenheten är såld
Nu skallvi se här, lägenheten är såld, så du gjorde aldrig fel. Dina företag drivs på ett sätt som skulle få gamla tiders kapitalister att skämmas över bara tanken men du tycker det är ok så vi skall acceptera dig som en representant för socialdemoktating. Trooor INTE det.

Carl, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

S-politiska toppskiktet
Om det är den typen av människor som skall finnas med i det S-politiska toppskiktet inför nästa val. Då är det nog lika bra att dom kastar in handukarna redan nu.

SOS, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Lägenheten är såld
Kanske kan ni lägga ner nu, va! Lägenheten är såld nu, va! Fatta, va! Fick ganska bra betalt om man säger så, va! Så lägg ner på en gång nu, va!

Jan Emanuell Joansson, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!
Twingly BlogRank