Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Mundana föremål blir helt enkelt mer värda efter att de varit i Jan Emanuels ägo.
Mundana föremål blir helt enkelt mer värda efter att de varit i Jan Emanuels ägo.

Krävde 43.333 kronor i månadshyra

Publicerad: 2009-03-04

Kort efter att Jan Emanuel Johansson (S) förra veckan fick beskedet att han skulle efterträda Pär Nuder i mitten av mars, lade han ut en annons på Blocket.se för att hyra ut sin tvårummare i Stockholm. Tvårummaren ligger vid Mosebacke på Södermalm och den hyra Johansson begärde för lägenheten var 10.000 kronor i veckan, vilket motsvarar en månadshyra på 43.333 kronor (felaktigt rapporterat av många dagstidningar som 40.000kr/månaden, men egentligen lätt att räkna ut, 10.000kr x 52 / 12).

Vidare har Johansson i samma veva även lagt ut en mängd av sina personliga ägodelar på Blocket, bland föremålen återfinns En hårfön för 9.700 kr, ett par örhängen I guldfärgad plast för 7.000kr, en låda med Fabio fan-kort 14.000 kr samt en helfigursspegel från IKEA för 47.000 kr.

Jan Emanuel Johansson har berättat om hur han köpte lägenheten och haft svårt att betala för den efter Socialdemokraternas valförlust 2006;

– Jag köpte lägenheten för att jag skulle sitta i riksdagen. Så gjorde vi världens sämsta val. Gissa hur kul det var att ha en så dyr lägenhet i Stockholm och behöva betala den helt själv, jag hade ju hoppats kunna smörja kråset i huvudstaden.

På frågan om hur väl det går ihop med Socialdemokraternas bostadspolitik att som riksdagsman hyra ut sin lägenhet i andra hand för 10.000 kronor i veckan svarar Jan Emanuel Johansson:

– Rent krasst: Jag vet inte jag inte, var det står att man inte ska försöka. Det var bara ett försök. Det gick ju inte. Om det hade gått hade det såklart varit moraliskt förkastligt men eftersom det inte gick att hyra ut lägenheten så är min moraliska karaktär fortfarande obefläckad.

På sin blogg skriver Johansson att det var "Ett pinsamt försök till att hyra ut en lägenhet väldigt dyrt." och han förklarar dessutom "Det var därför jag skrev Janne Johansson, istället för Jan Emanuel på den där annonsen på blocket.".

Med detta uttalande får dock Johansson ett brett folkligt stöd där gemene man på gatan instämmer med att det skulle vara rätt pinsamt att bli avslöjad i en annons när man försöker ta ut hutlöst hög hyra, mot hyresrättsföreningens regler och till råga på allt som socialistisk politiker.

Moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt har kommenterat;

- Vi förväntar oss i dagarna en ansökan om medlemsskap i Moderaterna från Jan Emanuel, han ska veta att han är hjärtligt välkommen!


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 SvD6
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev