Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
27 September 2023
 
Sinnesutvidgande preparat och lustiga rökverk gjorde politiskt underverk
Sinnesutvidgande preparat och lustiga rökverk gjorde politiskt underverk

Knarkkupp gav rödgrönblå KÄRLEK!

Publicerad: 2010-09-12

Regeringen kränger av sig kostymerna och målar sina nakna kroppar med självlysande färger. Oppositionen kastar sina partipolitiska program i elden och dansar natten lång. De forna meningsmotståndarna förenas i en sinnlig kötthög där varken köns- eller partitillhörighet har någon betydelse.
- Några droppar var allt som behövdes, säger hjärnan bakom kuppen från sin strand i Goa.


Svensk rikspolitik genomgår det största paradigmskifte sedan införandet av allmän rösträtt. Med bara en vecka kvar till valdagen har slutspurten kommit av sig av den enkla anledningen att landets politiker inte längre bryr sig. Det står klart sedan en påtänd Fredrik Reinfeldt i batikmönstrade jeans och bar överkropp tar emot oss i ett populärt naturområde söder om Stockholm. Rösten är sig lik, men ögonen lyser av spirituell lycka. Han ligger i en hängmatta som spänts upp mellan två träd. Tätt intill ligger Mona Sahlin. Hennes armar är inslingrade kring hans kropp och hon kysser flinten som försetts med blommor och kajalhjärtan.

Klockan är nio på söndagsmorgonen men fortfarande hörs musiken dunka från den ravefest som pågår på andra sidan ängen. Det är en hastigt sammankallad presskonferens. De högsta företrädarna från samtliga partier är samlade. Det råder samförstånd och kamratanda, alla tycks fingra på alla och kåtheten hänger tung i luften. Enstämmigt deklarerar de att den blockpolitik som färgat Sverige under decennier nu helt och hållet har upplösts. Orsaken är att de har funnit kärleken till varandra genom att ägnat hela helgen åt att knarka. Tillsammans har de enats om ett nytt gemensamt budskap: En röst på oss är en röst på kärleken!

- Vi blev drogade, berättar Reinfeldt. Enligt analysen fick de allesammans i sig LSD via bordsvattnet på Restaurang Rosenbad. Han ler oavbrutet medan han pratar.

- När trippen så småningom klingade av hade vi fått mersmak för den här typen av sinnesutvidgande droger och här är vi nu, tar Mona Sahlin vid.

Exilsvensken Walter Krank har hört av sig till Svenskbladet från sitt hem i Goa. Han påstår sig ligga bakom den knarkkupp som tros föranlett de svenska politikernas gemensamma kärleksutspel.

- LSD är en ytterst potent drog, några droppar var allt som behövdes. Walter är femtiofyra år och har för länge sedan ledsnat på den trygghetsjakt som präglat Sverige och andra i-länder under alltför lång tid.

- Svensson är fullkomligt torsk på trygghet, det har gått så långt att vi försäkrar oss mot eventuella dubbelförsäkringar. Vi människor har slagit in på helt fel väg och jag anser att det var hög tid att göra något åt saken.

 
- Ecstacy åt folket, tjuter Maud Olofsson och slår ut med armarna i luften när hon kommer springande från danstältet där psykedelisk trance fortfarande spelas för fullt. Hon är naken bortsett från en uppknäppt skinnväst med fransar och brösten hoppar fritt.

– Nu skiter vi i jobben och all sabla företagsamhet. Livet är för kort för att ägnas åt att tjäna pengar. Svensken måste börja leva!

Göran Hägglund myser i lotusställning och gungar den hängmatta Reinfeldt och Sahlin ligger i. Intill sitter Carl Bildt, fullt upptagen med att bygga någon slags farkost av det som en gång var hans portfölj. Längre bort ligger Jan Björklund bakåtlutad mot en kraftig ek och blir upphånglad av både Maria Wetterstrand och Peter Eriksson samtidigt. Björklund flåsar.

– Det är så mycket partiklar i luften! Lars Ohly kisar in i morgonsolen som sakta makar sig upp över horisonten. Han lägger en arm om sin nyfunne vän Anders Borg som sitter på huk intill brasan och rullar en extra lång cigarett. Ohly vänder sig mot den samlade presskåren och fnittrar till.

– Igår kväll rökte vi fredspipa och målade skynken! Vi tog vara på Moderaternas valslogan. ”Framåt. Tillsammans.” blev ”Uppåt. Tillsammans. Peace man!”. Anders Borg ler instämmande med simmiga ögon.

- Knark kan göra underverk, fortsätter Walter Krank.

- Visst för det med sig mycket elände, men det går inte att komma ifrån att droger bidragit till många positiva saker i samhället. Mycket av den bästa musiken, konsten och litteraturen har skapats under drogpåverkan. Fred och kärlek ska härska här i världen, vägen dit är att droga lagstiftarna här i världen. Sverige var pilotfallet, nu ska det här utvärderas och sedan fortsätter vi vårt arbete mot världsfred.

- Ey man! Whazzup!? Den uppspelta rösten tillhör Jimmy Åkesson där han kommer från skogen. Iklädd en poncho av naturfärgad ull går han hand i hand med Nyamko Sabuni. De gungar fram i takt till musiken medan de låter sina lediga armar slingra sig genom luften i imaginära mönster. Jimmys hår är rufsigt och slipsen sitter som ett pannband runt hans huvud. Det går inte att ta miste på hans synnerligen goda humör när han närmar sig det övriga sällskapet. Han höjer kardan för en inte så hög high five med Leif Pagrotsky. Nyamko blundar och ler medan hon blåser Jimmy lätt i nacken, sticker in fingrarna i hans hår vilket ger honom en rysattack. Han kiknar av glädje.

- Shit vad jag älskar dig!
skriker han innan de förenas i en öm kyss.

Den kåta stämningen blir allt mer påtaglig. Monas händer virvlar nu omkring innanför Reinfeldts byxor och detta sätter saker och ting i rörelse. En ohämmad sexuell utlevelse bland de förtroendevalda tar vid. Utan omsvep hamnar större delen av sällskapet på de filtar som ligger utspridda på marken. Innan den partiöverskridande ormgropen blir ett faktum väljer Svenskbladet att dra sig tillbaka.

- Vad var det jag sa? Knark kan göra underverk, säger Walter Krank innan han tackar för sig.


Annons

Dolph Dilfson

Fler artiklar av Dolph Dilfson


Relaterade länkar: SvD SvD2 SvD3 DN DN2 Aftonbladet Aftonbladet2 Expressen Expressen2 Exp3 Exp4 Exp5
Annons
Helfoder för hund och baby