Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
4 Oktober 2022
 
Äppelpallning, raggare, punkare och skinheads är alla sossarnas fel.
Äppelpallning, raggare, punkare och skinheads är alla sossarnas fel.

KD; "Ungomsuppror är Sossarnas fel"

Publicerad: 2010-01-01

Aron Modig från Kristdemokratiska ungdomsförbundet röt under gårdagen till över det domslut som följde en incident där pensionären Ronald Fasth var inblandad. Pensionären som jobbade i Folkets park i Värnamo fälldes för ringa misshandel efter att ha utdelat en örfil till en 12-årig pojke. Bakgrunden till örfilen ska ha varit att pojken ifråga kallade honom för "gubbjävel".

Aron Modig (KD) andre vice ordförande i Kristdemokratiska ungdomsförbundet berättar;
- Förr i tiden, vilket jag räknar som ett godtyckligt antal år sedan eftersom jag bara är 24, hade unga alltid respekt för de äldre. Barn har aldrig pallat äpplen förrän på 2000-talet, det har aldrig funnits några problem generationer emellan, varken med så kallade raggare, mods, punkare eller skinheads.

Modig menar att staten inte kan lösa alla problem utan att det ibland är tvunget att vanliga personer i samhället griper in;
- Staten kan och ska inte lösa alla problem det är inte önskvärt, utan utrymme måste även ges till människorna och det civila samhället. Det är just därför det är okej för anonyma främlingar att ge andra människors barn stryk godtyckligt.

Som aktiv kristen finner även Modig stöd för detta i Bibeln;
- Vad var det Jesus lärde oss om aggressiva människor? Jo just det, de ska ha en rejäl smäll på kinden för att lära sig vad som är rätt och fel.

Aron Modig anser även att det ytterst är socialdemokraternas fel att unga människor kallar äldre för gubbjävel.
- I länder som inte haft socialdemokratiskt styre så finns inga sådana problem där finns heller inga tonårsuppror eller uppkäftiga ungar, sånt finns bara i Sverige.

Göran Stollerud, professor i Statsvetenskap vid Lunds universitet kommenterar;
- Det ska bli intressant att se vilka fler desperata resonemang som KD kommer att lägga fram i takt med att de kryper ned mot 2% i opinionsundersökningarna.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: Punktjafs Aftonbladet Jnytt SvD SvD2 GT DN
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 5 kommentarer

Fjortisar är jobbiga
Jag måste ändå säga att jag har förståelse för Ronald litegrann. Om en lite ouppfostrad unge kallade mig för gubbjävel skulle jag nog ge honom en örfil ändå... Eller kalla honom för snorunge.... Barn borde lära sig att handling ger konsekvenser, inte att handling ger konsekvenser för alla utom jag. Och om mina barn fick en örfil i liknande sammanhang skulle jag säga åt dom att dom kankse inte borde håna främlingar, barn är barn dom ska lära sig hur man beter sig.

Anders Sjstrm, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

palla äpple nä
Sen Kd har varit med har ingen vågat att palla äpplen. Men det var skillnad när borgarna hade makten då pallade alla äpplen. I dag är äppel pallning inkomstprövad så har du någon form av kläder eller andra tillgångar så ska det prövas mot dina bidrag.

pel von Skrut, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Nej.
Dumheter! Jag pallade minsann äpplen så tidigt som 1993. Men det var ju faktiskt innan den nya läroplanen för grundskolan kom, tror den ställt till med en hel del.

Tjuven, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Javistst är det så
Stämmer precis. Dessa problem finns endast i sossestyrda länder.

alliansfri, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Rödtonade Sverige
Sverige har länge fostrat medborgare i en rödtonad miljö. Ända från första dagen på dagis indoktrineras våra tellingar med socialistiskt färgad smörja. Detta föjer sedan hela vägen genom skolsystemet. Nu är det dags att reagera för att inte ytterligare generationer ska växa upp med bara en massa röd sås i sina hjärnor.

Veroniqa Bildt, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank