Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
28 Februari 2024
 

Kampanj till stöd för Mats Mügge

Publicerad: 2010-02-01

Dagens Svenskbladet drar idag igång sin landsomfattande kampanj till stöd för barnarbetaren Mats Mügge som förlorade sitt jobb vid en Frilufts förskolor i Täby efter att hans chef hittat en bild på honom iklädd en mössa med texten "Porn star". Efter att en förälder tipsat om denna bild ringde chefen för förskolan upp Mats och meddelade att mössan var oförenlig med den verksamhet som de bedriver.

Birger Ollonborg, Svenskbladets chefredaktör berättar om kampanjen;
- Mats förlorade sitt jobb på grund av att han bar en mössa på sin fritid som en av föräldrarna till barnen inte tyckte om. Inte nog med att han bar denna mössa på sin fritid, bilderna låg på Facebook och så länge det inte är någonting brottsligt så ska inte sånt påverka ett jobb.

- Tyvärr hade inte Mats fast anställning men den anställning han hade avbröts just på grund av mössan och det har också hans chef medgivit. ”Med den mössan kan man aldrig vara säker”, har dessutom personalchefen vid förskolan sagt.


Svenskbladet uppmanar nu alla som vill kunna bära en mössa privat, utan att behöva vara rädd för att förlora jobbet att stödja Mats genom att delta i kampanjen.

- Detta är en stor fråga, den handlar inte om bara en barnskötare utan den handlar om att man inte bara godtyckligt ska förlora jobbet på grund av ett klädesplagg,
berättar Birger.

För att visa ditt stöd för Mats så lägg till en Pornstarmössa till din Facebookbild, precis som folk lägger till en tomteluva till sin bild kring jul för att vara lustiga. En PSD-fil för själva pornstar-mössan kan laddas ned här;
http://svenskbladet.se/imgs/pornstar_luva.psd

Ifall du inte vet hur man gör för att lägga till en mössa på en bild så kan du antingen be en kompis, eller använda den här Facebook-bilden som vi förberett.
http://svenskbladet.se/imgs/facebook_profile.jpg

För att visa ditt stöd ber vi dig även att säta din Facebookstatus till följande;
"Stöd Mats i Svenskbladets kampanj! http://www.svenskbladet.se/politik/index.php?alias=kampanj_till_stod_for_mats_mugge.html"


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam