Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Julefrid på arbetsförmedlingen i Sollentuna?
Julefrid på arbetsförmedlingen i Sollentuna?

Julefrid på arbetsförmedlingen?

Publicerad: 2009-12-02

Regeringen kom idag ut med information om det nya arbetsmarknadspolitiska åtgärdspaketet Julefrid. Paketet innehåller tre åtgärder: ”Personal shopper”, ”Rimverkstan” och ”Hushållsnära jul”.

 

Pressekreterare Markus Alenius har lämnat följande information till Svenskbladet:
- Bakgrunden till åtgärden är att vi idag har många arbetslösa som går och skräpar som vi kan utnyttja till samhällsviktiga tjänster. Vi räknar med att få ett högt deltagande eftersom vi har sett till att alla som är arbetslösa och sjuka är utförsäkrade och många av de som egentligen har rätt till A-kassa kommer ändå inte att få se röken av några pengar på grund av de långa handläggningstiderna.

 

Den första åtgärden ”Personal shopper” startar redan i början av december, då kan alla som har en inkomst över 400 000 kr om året skicka in sin julklappslista till arbetsförmedlingen. Där utses sedan lämpliga arbetslösa som får köpa in presenter och slå in dessa i fint presentpapper.

Den andra åtgärden ”Rimverkstan” startar strax före jul och då kommer ett urval av arbetslösa låsas in i ett rum med alla julklappslistor och ingen får komma ut innan de har hittat på rim till alla presenter eller hittat ett nytt jobb.

Den tredje åtgärden ”Hushållsnära jul” startar upp inför julhelgen. Alla som har råd får då hyra in en arbetslös som städar, lagar mat och serverar under jul- och nyårshelgen. Det kommer även att finnas arbetslösa tomtar som går att hyra in under julafton.

 

Svenskbladet träffar Hans Andersson utanför Arbetsföremedlingen i Sollentuna centrum, han är arbetssökande och säger så här om regeringens paket:
- Ja, Man borde väl bli förbannad men sedan jag blev inskriven på arbetsförmedlingen har jag insett att jag är ganska värdelös. Man får väl ta det man får.

 

Hans berättar även att han ska delta i ”Hushållsnära Jul” och hoppas att det blir lite matrester över som han kan ta hem till barnen. Hela familjen Andersson kommer att fira en ”alternativ jul” i januari under mellandagsrean.


Annons

Lola Landén

Fler artiklar av Lola Landén


Relaterade länkar: DagensPS Metro
Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam