Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
5 2023
 
Det var oklart vad Eskil Erlandsson egentligen ville ha sagt.
Det var oklart vad Eskil Erlandsson egentligen ville ha sagt.

Jordbruksministern utfryst efter uttalande i Riksdagen

Publicerad: 2009-06-30

Under den debatt som fördes nyligen angående eventuell lagstiftning mot tidelag uttalade sig jordbruksministern Eskil Erlandsson(c). Det var dock svårt för övriga riksdagsledamöter att tolka inlägget i debatten, det var oklart om jordbruksministerns uttalande var mot tidelag, för tidelag eller enbart en återupplevd erfarenhet.

Sebastian Cederschiöld, moderat riksdagsman, berättar om händelsen;
- Eskil Erlandsson steg upp i talarstolen och fick ordet, han var väldigt sävlig och långsam, det var svårt att veta vad han ville ha sagt egentligen. Många riksdagsmän blev överraskade av hans ingående beskrivning och det kändes som att det var någon sorts självupplevd erfarenhet som han beskrev, ärligt talat blev jag själv också jävligt äcklad.

De stönanden som Eskil Erlandsson utstötte i samband med uttalandet har väckt misstankar om att det var just en självupplevd erfarenhet som beksrevs. Men enligt vissa politiska observatörer kan det möjligtvis ha funnits en kvinna framför honom under talarpodiet, i någon sorts bisarr rekonstruktion av den kända scenen ur den första filmen av Polisskolan-serien.

Under de veckor som följde uttalandet har riksdagsmännen från de borgerliga partierna undvikit Erlandsson fullständigt, man kan jämföra det vid en total utfrysning. En anställd vid Riksdagens personalmatsal berättar att endast ett fåtal centerpartistiska riksdagsmän nu vill sitta vid samma bord som Erlandsson när de äter lunch, och att dessa riksdagsmän alla kommer från avlägsna hålor i Sverige där jordbruksnäringen fortfarande utgör huvuddelen av försörjningen.

Personalen berättar även att de misstankar som riktats mot Erlandsson anses ytterligare styrkta av de lappar som han satt upp på olika anslagstavlor i Riksdagens korridorer. På lapparna erbjuds "Billig hundvakt" i händelse att någon behöver resa bort över en helg eller några veckors semester, lapparna är underskrivna med Erlandssons signatur och har även som argument att hundpassningen kommer ske i natursköna miljöer där hundarna kommer behandlas som kungligheter. Matsalspersonalen rapporterar även flera stölder av burkar av Nutella;
- Så fort man öppnar en burk och ställer fram så är den försvunnen, det är någon som norpar dem, berättar matvärdinnan Lena Siström.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam