Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
28 September 2022
 
Det var oklart vad Eskil Erlandsson egentligen ville ha sagt.
Det var oklart vad Eskil Erlandsson egentligen ville ha sagt.

Jordbruksministern utfryst efter uttalande i Riksdagen

Publicerad: 2009-06-30

Under den debatt som fördes nyligen angående eventuell lagstiftning mot tidelag uttalade sig jordbruksministern Eskil Erlandsson(c). Det var dock svårt för övriga riksdagsledamöter att tolka inlägget i debatten, det var oklart om jordbruksministerns uttalande var mot tidelag, för tidelag eller enbart en återupplevd erfarenhet.

Sebastian Cederschiöld, moderat riksdagsman, berättar om händelsen;
- Eskil Erlandsson steg upp i talarstolen och fick ordet, han var väldigt sävlig och långsam, det var svårt att veta vad han ville ha sagt egentligen. Många riksdagsmän blev överraskade av hans ingående beskrivning och det kändes som att det var någon sorts självupplevd erfarenhet som han beskrev, ärligt talat blev jag själv också jävligt äcklad.

De stönanden som Eskil Erlandsson utstötte i samband med uttalandet har väckt misstankar om att det var just en självupplevd erfarenhet som beksrevs. Men enligt vissa politiska observatörer kan det möjligtvis ha funnits en kvinna framför honom under talarpodiet, i någon sorts bisarr rekonstruktion av den kända scenen ur den första filmen av Polisskolan-serien.

Under de veckor som följde uttalandet har riksdagsmännen från de borgerliga partierna undvikit Erlandsson fullständigt, man kan jämföra det vid en total utfrysning. En anställd vid Riksdagens personalmatsal berättar att endast ett fåtal centerpartistiska riksdagsmän nu vill sitta vid samma bord som Erlandsson när de äter lunch, och att dessa riksdagsmän alla kommer från avlägsna hålor i Sverige där jordbruksnäringen fortfarande utgör huvuddelen av försörjningen.

Personalen berättar även att de misstankar som riktats mot Erlandsson anses ytterligare styrkta av de lappar som han satt upp på olika anslagstavlor i Riksdagens korridorer. På lapparna erbjuds "Billig hundvakt" i händelse att någon behöver resa bort över en helg eller några veckors semester, lapparna är underskrivna med Erlandssons signatur och har även som argument att hundpassningen kommer ske i natursköna miljöer där hundarna kommer behandlas som kungligheter. Matsalspersonalen rapporterar även flera stölder av burkar av Nutella;
- Så fort man öppnar en burk och ställer fram så är den försvunnen, det är någon som norpar dem, berättar matvärdinnan Lena Siström.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Läsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 5 kommentarer

Allvarligt
Någon som vet i vilket sammanhang jordbruksministern sade detta? Hundar brukar ju noffa runt sina egna kön, men kanske han tänker på en dumhund? Finns det ett längre klipp

Minutae, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Lars S
Sanslöst vad jag garvade åt först pallen, och ännu värre med handen. Vilken bild allt se framför sig

Minutae, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Utklassad
Sorry Birger, det är bara att lägga ned och klappa ihop: du har just blivit utkonkurrerad som snusksatiriker av verkligheten!

Peter, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: nutella överskattat
Nu finns det väl inte så många får i våra Städer, din bonde ! Själv vill jag hävda att ett marsvin är ett superval för er som bara har lite plats över hemma & som dessutom gillar när det är tajt kring skaftet. Tejpas lämpligen fast på en låg pall för lite bakfummel knästående. Eller varför inte köra lite fristil med den i handen ?

Lars S, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

nutella överskattat
Nutella är helt överskattat. ska man göra det på riktigt så tar man ett par för stora byxor och trycker ner tackans ben i dem och sedan behöver man inte ens hålla i. hon skakar så fint att det inte ens kan jämföras med en "STD-rodeo".

Knut Kalastoffel, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam
Twingly BlogRank