Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
De flesta sitter bara och space:ar ut vid sin dator hela dagen.
De flesta sitter bara och space:ar ut vid sin dator hela dagen.

De flesta har ingen aning om vad deras jobb är

Publicerad: 2010-03-22

En nyligen genomförd undersökning visar att en överväldigande majoritet av Sveriges kontorbaserade män och kvinnor, inte har en aning om vad deras jobb egentligen går ut på. Undersökningen som genomfördes av Statistiska undersökningsbyrån visade att hela 71% av de anställda dök upp på morgonen och satte sig vid sin dator tills det känns ok att gå hem igen.

Mats Lötgren 42, är en relativt vanlig kontorsarbetare vid ett företag i Stockholm;
- Jag tror jag är någon sorts ansvarig inom, va fan var det, personaltjosan? Eller så är jag produktchef kanske? Jag minns inte, det var så länge sen som jag gick på intervjuen och jag har glömt bort vad titeln för jobbet var.

- För ett par år sedan gick jag på en intervju här, jag ljög ihop en massa tjafs, sen frågade de mig vad jag ville ha i lön och sen dess har det bara rullat på,
berättar Mats.

- På en vanlig arbetsdag får jag en massa mail från en person som heter Leif, han tjatar om typ försäljning i sina epost, jag brukar aldrig orka läsa skiten. Ibland frågar han också hur min fru och barnen mår, jag brukar bara vidarebefordra alla hans mail till en annan person som heter Gustav.

- Sen blir det såklart en hel del dötid, då brukar jag bara spacea ut och sitta och stirra på skärmen och försöka se upptagen ut, ibland går jag in på toaletten och försöker sova lite genom att luta mig mot väggen och vila benen på toalettrullshållaren, berättar Mats för Svenskbladet.

Katarina Malmlöf är en av många kvinnor som jobbar på kontor, hon brukar sitta vid ett skrivbord på ett företag som hon glömt namnet på;
- Det är rätt kul vi är ett par tjejer som sitter i ett öppet kontor, vi brukar prata om TV-program, shopping och fika tillsammans. Jag tror jag är en sån där representant, eller om det var sekreterare? Det kanske inte var sekreterare, asch det är något i den stilen i varje fall, representant eller sekreterare.

- Det sitter en tjej bakom mig som inte tycker om mig alls, hon tror att det var jag som snodde hennes Risifrutti för tre år sen, men det var inte jag, fast hon tror mig inte och är fortfarande sur på mig.

- Ibland kommer det fram någon och pratar med mig och frågar hur det går, då brukar jag bara le stort mot dem och säga "Det går jättebra tack, gjorde du något kul i helgen?"

- Förutom det så brukar jag diskutera saker som träning och matlagning med de andra flickorna, och så hänger jag på Facebook rätt mycket också såklart.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Helfoder för hund och baby