Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
10 2023
 
Tidningen Expressen undrade var Carl Bildt försvann, Svenskbladet har svaret.
Tidningen Expressen undrade var Carl Bildt försvann, Svenskbladet har svaret.

Bildt försvann och dök upp igen

Publicerad: 2011-11-03

Tidningen Expressen publicerade ett foto från Lundin Oils styrelse där Carl Bildt hade photoshoppats bort, och man undrade var han tagit vägen, Svenskbladet har hittat honom.

En av Svenskbladets redaktionsmedlemmar, tillika flitig skivsamlare, fann en ohyggligt ful LP på en skivmässa i Växjö. LP:n bar den fantasifulla titeln Sydkust-teamet, Trelleborg. Den såg ut att vara från 1972 av klädseln att döma, men på baksidan av konvolutet står:

Denna skiva är en het nypressning i retrostil med Trumpetar-Jannes husband. Vi är också glada att presentera Carl Bildt på omslaget. Trelleborg, juni 2011.

Professorn i katastrofala omslag, Göran Stollerud, vid Lunds universitet, meddelar att både text och bild är helt i stil med genren husband. Det nya, som sticker av lite, är att man fått in en moderat politiker.

- I vanliga fall brukar det vara Kristdemokraterna som gör skivor med katastrofala omslag. Moderater sysslar inte med kultur överhuvudtaget, då de tycker ordet har en negativ klang. Dessutom vill de inte arbeta gratis.


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: Expressen SvD Katastrofala omslag
Annons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!