Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Beslutet om att vilken skit som helst kan få presstöd öppnar för en pappersversion av Svenskbladet.
Beslutet om att vilken skit som helst kan få presstöd öppnar för en pappersversion av Svenskbladet.

Beslut öppnar för presstöd till Svenskbladet

Publicerad: 2010-04-29

Under den gångna veckan rapporterades att Nationaldemokraternas medlemstidning, Nationell idag, kommer att erhålla ett presstöd på över två miljoner.

Nyheten har fått chefredaktören för Dagens Svenskbladet, Birger Ollonborg, att överväga att även han lämna in en ansökan om presstöd.

- Med tanke på att Nationell Idag fått presstöd borde det vara fritt fram för vilken tidning som helst att ansöka. Ett presstöd skulle hjälpa oss att sprida Svenskbladet till flera läsare.

- Vi har faktiskt flera likheter med tidsskriften Nationell Idag, vi är en regelbundet utgiven tidning, vi har en liten men hängiven läsarskara, och precis som Nationell Idag är allting vi publicerar helt och hållet påhittat av oss själva,
berättar en entusiastisk Birger Ollonborg.

- Stämningen är nog lättsammare i Svenskbladet, och en expertpanel har faktiskt bedömt att våra nyheter som snäppet trovärdigare än de som Nationell Idag publicerar. En annan rätt fundamental skillnad mellan oss är ju såklart att vi på Svenskbladet inte skyller alla Sveriges problem och våra egna misslyckanden på invandrare, förklarar Ollonborg.

Ett presstöd skulle öppna för en pappersversion av Svenskbladet, en fantasi som länge lockat Svenskbladets redaktion, pappersversionen skulle delas ut gratis vid busshållplatser och tågstationer.
- Tidningsutdelarna skulle vara klädda i rosa träningsoveraller av den typ som Gert Fylking använder, han har alltid varit en ledstjärna för oss, berättar Birger Ollonborg.

Svenskbladet undrar nu ifall det finns intresse för en pappersversion av tidning och vill därför fråga sina läsare ifall de skulle läsa en pappersversion av tidningen, var vänlig lämna ditt svar i kommentarfältet nedan.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN2 SvD SvD2
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev