Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Peter Jackson mycket nöjd med castingen till "Bilbo".
Peter Jackson mycket nöjd med castingen till "Bilbo".

Arkelsten avgår: har fått roll i "Bilbo"

Publicerad: 2012-04-20

Att Sofia Arkelsten slutar som partisekreterare för Moderaterna slog ned som en mindre bomb i både gamla och sociala medier på fredagsmorgonen. 

Många har spekulerat i skälet till varför Arkelsten avgått, men bara Svenskbladet har fått erfara det verkliga skälet: hon ska spela stand-in till Andy Serkis gestaltning av Gollum i filmatiseringen av "Bilbo" på Nya Zeeland.

Tolkiens fantasyroman "Bilbo - en hobbits äventyr" håller just nu på att filmatiseras i Nya Zeeland. Återigen är det Peter Jackson som sitter i registolen.

Peter Jackson gjorde under hösten 2011 en rekognosceringsresa till Stockholm. På den resan upptäckte han Mikael Persbrandt som fick rollen som Beorn i filmen. Men även Sofia Arkelsten fick alltså en roll. 

Och som några av dvärgarna som slår följe med Bilbo i filmen kommer man även att kunna se fler svenskar, bland annat Orsa-spelmannen Kalle Moréus och tv-kocken Marcus Aujulay. 

Aragorn, som i "Sagan om Ringen"-trilogin spelades av den danska skådespelaren Viggo Mortensen kommer i "Bilbo" att ersättas av Göran Greider, chefredaktör för Dalademokraten.

På svenska kommer "Bilbo"-filmen få titeln "Hobbit: En oväntad resa". Hobbit kolon. 

"Hobbit: En oväntad resa" har premiär på juldagen.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Relaterade länkar: DN DN2 GP svd Dagen Expressen Expressen2 SverigesRadio Sydsvenskan Resume Affarsvarlden Folkbladet SVT.SE
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev