Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
De ondskefulla kräken skall vinna rödgröna röster genom diverse rackartyg.
De ondskefulla kräken skall vinna rödgröna röster genom diverse rackartyg.

(mp): Inför små otäcka tomtar i valstugorna

Publicerad: 2010-08-23

De Rödgröna har kommit med ett antal märkliga utspel som fått reaktioner inför valslutspurten: könsneutrala toaletter, kommunalt anställda butlers i tunnelbanan samt kommunalt anställda clowner på ålderdomshem runtom i Sverige.

- T-banebutler och clowner?! Varför inte ge de äldre riktig mat och så mycket de vill ha till att börja med? Fjanteriet om väljarna når oanade höjder. Vad kommer de närmaste veckorna erbjuda när de rödgröna tomtarna ska köpa röster? skriver en upprörd röst i kommentarfunktionen på Expressens hemsida.

Miljöpartiets Esabelle Dingizian som kläckte idén med ålderdomshemsclownerna tillbakavisar kritiken när Svenskbladet konfronterar henne med reaktionerna:

- Äh, fan vad det ska gnällas! Folk behöver stimulans. Särskilt nu när det är dags att rösta. Vi har därför ett riktigt ess i ärmen inför valslutspurten, vill du höra? flinar hon fram pilemariskt, och presenterar nästa "bomb" som får vår utsände att häpna av såväl förundran som fasa:

- Fjäskande butlers var en riktigt schysst idé för att underlätta folks vardag i en annars så stressig miljö. Uppträdande clowner var den perfekta lösningen för att våra nära och kära skulle få ett värdigt avslut på ålderns höst - men hur skall vi få folk att rösta på oss? Vi har i samarbete med ett argentinskt bemanningsföretag kommit över ett tiotusental otäcka små dvärgar som älskar att smyga runt i tomteluva och jävlas med sin omgivning! Är det inte en genial idé, så säg?

När Svenskbladets utsände frågar mer ingående hur det är tänkt att de elaka tomtarna skall användas i valsammanhang, svarar hon med diabolisk ton i rösten:

- Men hallå! Fattar ni inte? Valstugorna i sig är ju ett himla tradigt arrangemang: ett litet jävla hus placerat på en allmän plats som skall användas av de politiska partierna under valrörelserna för att informera och påverka väljarna. Hur menlöst låter inte det på en skala? Men nu blir det andra bullar: Vi skall nämligen proppa dessa små stugor med onda små tomtar som skall busa, hota och skrämma till sig röster till valsegern. Vi har utrustat dem med diverse brutala tillhyggen för det ändamålet - och även tändstickor och bensin som de kan elda ned den jämra Alliansens valstugor med!

Enligt Dingizian skall ca 10.000 djävulska små dvärgar (även kallade "duendes") kontrakteras, importeras och placeras ut i valstugor landet över inom loppet av tio dagar. Du är härmed varnad för trolltyget i tomteskogen.


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Annons