Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Det vämjeliga modét och frisyrerna är den verkliga anledningen till att SVT vägrar digitalisera sitt 80-talsarkiv.
Det vämjeliga modét och frisyrerna är den verkliga anledningen till att SVT vägrar digitalisera sitt 80-talsarkiv.

SVT gör allt för att fula 80-talsfrisyrer ska glömmas bort för alltid

Publicerad: 2011-05-02

Under den gågna veckan rapporterades det om hur stora delar av Sveriges Televisions arkiv från 80-talet håller på att vittra bort.

De pengar som tilldelats en digitalisering av SVT:s arkiv tog nämligen slut innan 80-talsbanden kunnat sparas, i dagsläget finns ingen ny finansiering av digitaliseringen, både kulturdepartementet och utbildningsminister Jan Björklund har bollat tillbaka frågan om finansiering varje gång den tagits upp.

Svenskbladet kan genom en hemlig källa vid radiohuset i Stockholm avslöja det verkliga skälet till att en digitalisering av banden inte utförts. Nuvarande regering vill minimera risken att det förskräckliga modet från 80-talet återuppstår, främst då de horribla frisyrer som diverse kändisar och medieprofiler hade, men även de fula kläderna såsom jackor med axelvaddar och läderjackor med resår i midjan.

Svenskbladets källa kommenterar;
- Den officiella förklaringen utåt sett har uppgett finansieringen som ett problem, men i själva verket är det en ren modefråga.

- Alla de här svartvita buskisarna från 40-talet som vi digitaliserat är det sannolikt inte många som vill titta på, men ifall dem gör det så har skådespelarna åtminstone klassiska frisyrer och normala kläder.

Jan Björklund uppges av källan ha dubbla skäl för att 80-talet helt ska glömmas bort, dels modet men främst för att han vill utrota alla spår av ett icke-populistiskt socialliberalt Folkparti;
- Han vill inte att svenskarna ska minnas vad innebörden av att vara en verklig liberal innebär.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: svtplay1 svtplay2 svtplay3 svt svt2 kulturkollen DN
Annons
Cuzz Cazooka