Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
4 Oktober 2022
 
Förtroendet för radioprogrammet är förstört.
Förtroendet för radioprogrammet är förstört.

Sommarpratare pratade bara om sig själv i en och en halv timme

Publicerad: 2013-07-02

"Sommar i P1" är för många svenskar en höjdpunkt under sommarens soliga dagar.

Vare sig man har semester eller sitter av tid på jobbet innan semestern är klockan 13.00 under några veckor på sommaren nästan en helig stund för det svenska folket.

Oftast handlar det om en känd och folkkär svensk person som får tid bakom mikrofonen och dela med sig av sitt liv; filosofiska funderingar, dråpliga anekdoter eller fascinerande fakta om det personen jobbar med brukar man som lyssnare få ta del av. 

Men under söndagen förstördes allt det förtroende som programmet "Sommar i P1" byggt upp i den svenska folksjälen.

Söndagens sommarpratare pratade nämligen bara om sig själv i en och en halv timme. Många upprörda lyssnare hörda av sig till Sveriges Radios lyssnarservice med klagomål och i sociala medier var inte kritiken nådig:

"Sanslöst!!! Att Sveriges Radio låter kända personer utan något som helst att dela med sig av till oss lyssnare sitta och babbla om sig själv i en och en halv timme!!! Sanslöst som sagt!!!" skriver Stefan Mörth på Sveriges Radios facebooksida.

Vidare finns ett antal upprörda personer som alla skriver "Nej nu slutar jag betala tv-licensen!!!" i olika formuleringar.

Kanske sammanfattade Lars-Erik Arneståhl kritiken i sin kommentar:

"Det här är inte rimligt!!! JAG ÄR INTE AVUNDSKJUK!!!! Varför ska man låta en person få prata ostört ut i etern i en och en halv timme om inget av värde alls!?!? DET ÄR INTE RIMLIGT!!! Vi ska alla ändå dö. Det är ju inte så att han är ensam om det! Jag vill höra kända svenskar som JAG VET vilka det är prata om saker jag minns har hänt när jag lyssnar på Sommar i P1."

Efter det inträffade lär "Sommar i P1" få svårt att reparera det brustna förtroendet hos svenskarna, vi få se om kommande sommarpratare kan göra det.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

jaså
Vad jag minns (har slutat lyssna på sommarpratarna för många år sen) så pratade alla om sig själva, navelskåderi och självömkan mm. Blä.

be, (för 40 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Göran
Stollerud borde få ensamrätt på att sommarprata i P1.

Hst i Test!, (för 40 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Men inte Gardell, tack.
Jonas Gardell, den halsstarrige pladderhatten, har med råge redan fått sin beskärda del av utrymme i etern.

v, (för 40 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

O nej och fy tvi vale
Men jösses, jag har inte hört skiten, men jag blir arg bara av att läsa om det. Ska jag behöva betala licenspengar för att någon ska sitta och uppröra nästan hela svenska folket?? Näjjä säger jag. Är nu MYCKET upprörd!!! Jag tycker de kan ha samma sommarpratare varje gång, som pratar om saker som man redan på förväg vet är populärt. Jonas Gardell eller Mats Rådberg och Rankarna till exempel. De kan prata om... om... tja va fan - mellon - den är ju populär. Skäms!

Sura Berta, (för 40 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!
Twingly BlogRank