Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
30 September 2023
 
Luciatåget ställdes in efter SD-politikerns fantasier
Luciatåget ställdes in efter SD-politikerns fantasier

SD-politikern: "Övertygad om att luciatåget skulle bli böghög"

Publicerad: 2022-12-14

I sista sekund ställdes luciatåget som Bollnäs folkhögskola skulle ha för regionfullmäktige i Gävleborg in,  ett beslut fattat av SD-politikern Mattias Eriksson Falk.

I en intervju berättar nu Eriksson Falk för Svenskbladet varför luciatåget ställdes in;
- Detta är inte ett traditionellt luciatåg, i ett traditionellt luciatåg är Lucia en blond skandinavisk kvinna med långt hår. Det är oftast den snyggaste tjejen i skolan, oavsett ifall hon kan sjunga eller inte.

- Lucia flankeras sedan av tärnor som också är kvinnor, dom behöver dock inte vara blonda, men dom ska vara snygga.

- Bakom tärnorna och Lucia står stjärngossarna, muskulösa skandinaviska män, gärna med axellångt blont hår och tre dagars skäggstubb. Fast dom kan skippa "nördstruten" som vi var tvungna att ha på oss i lågstadiet.

- Efter sjärngossarna kommer pepparkaksgubbarna, och här finns ju faktiskt en naturlig plats för Somalier och Kurder, även adopterade svenskar som  har en något mörkare hy än oss Skandinaver,
kommenterar Eriksson Falk.

Homoerotiskt Luciatåg
Eriksson höjer sedan tonläget och berättar;
- I vilket fall, detta Luciatåget var inte traditionellt, utan någon sorts HBTQ-manifestation med någon sorts trans-lucia. Jag är övertygad om att Luciatåget skulle ha urartat i gruppsex mitt framför oss, antagligen precis efter Staffan Stalledräng.

- Tänk dig själv, en grupp av män i vita särkar, som är helt nakna under särkarna, en hand som sakta smyger in under särken och känner sig fram på en rund äppelstjärt som är hård som stål fast ändå mjuk...

- Särkar som man lätt han hala upp för att avslöja en lätt behårad men fast stjärt ..mmmmmh...


Mattias stirrar drömskt ut i tomma intet, med ett smått leende på munnen, sen vaknar han plötsligt till;
- Ehm, alltså det är detta som INTE hör hemma i ett luciatåg, och det är det som gör mig så upprörd!

Göran Stollerud, professor i Fascism vid Lunds universitet samt ägare av en tysk reisenschnautzer, kommenterar intervjuen;
- Klart definierade könsroller är vanligt inom högerpartier, ibland så till den grad att kvinnor förvisas till specialla sfärer som dom förväntas äga och verka inom.

- Undertryckta homoerotiska känslor är även vanliga, ofta så till den grad att personer går till överdrift för att själv framstå som manliga och tuffa.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev