Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
17 Juli 2024
 

Stor oro inför ny hamsterinfluensa

Publicerad: 2009-09-08

Samtidigt som svininfluensan härjar identifierades en ny influensa under helgen, den så kallade hamsterinfluensan vilken spridits ohämmat bland Sveriges befolkning. Eftersom den förblivit oupptäckt har hamsterinfluensan fått verka ostört det senaste året och spridits som en löpeld bland Sveriges tonårstjejer.

Vanligtvis är det de äldsta samt de yngsta i samhället som blir smittade lättast när nya influensor dyker upp, i detta fall är det dock endast unga kvinnor i åldern 14-23 som drabbas. Influensan orsakar personerna att starta självupptagna bloggar med upprepade hjärnlösa inlägg om hur snygg och bra bloggaren anser sig vara

Rolf-Gunnar Bengtsson vid smittskyddsinstitutet berättar;
- Särskilt utmärkande för dessa bloggar är att de aldrig handlar om någonting av substans som till exempel fritidsaktiviteter segling, fotboll eller liknande, ej heller om saker som påverkar livsstil såsom graviditet eller något annat som kunde vara av intresse. De består endast av inlägg om hur personen ser ut och samt vad de ätit till frukost, lunch och middag.

Influensan har flera symtom, bland annat blir håret platinablont och att rösten ändras sakta men säkert till en pipig hamsterröst, detta i kombination med försämrad koncentrationsförmåga, minskat intellekt och en självfascination som är direkt skadlig. Fixering vid hår är även vanligt, de som infekterats har svårt att sluta ta på sitt eget hår.

Ett vaccin mot hamsterinfluensan är på gång men kommer att dröja;
- Vi arbetar hårt för att ta fram ett vaccin men under tiden för att begränsa smittorisken rekommenderar vi föräldrar att begränsa sina tonårstjejers surfande, under inga omständigheter får de besöka bloggar som drivs av flickor med hamsterröst som tjatar om hur fantastiska de är och hur fint deras hår är.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!