Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Bisfenolets hormonstrande effekt har gjort den till en storsljare.
Bisfenolets hormonstrande effekt har gjort den till en storsljare.

Explosiv svarthandel med Bisfenol A-kvitton

Publicerad: 2010-10-29

Bisfenol A, som finns i kvitton och parkeringbiljetter lanseras nu som det nya jämställda preventivmedlet. Vissa forskare vid Jegreliusinstitutet har ställt sig tveksamma med tanke på att flera studier visat att ämnet är skadligt även i låga doser och att det kan störa fortplantningen, öka risken för fetma, cancer, hjärt-kärlsjukdom och diabetes.

Men eftersom det är fortplantningen man vill åt, dvs störa den, vänds något negativt till något positivt. Ett billigt preventivmedel som redan nu finns ute i handeln.

Kemikalieinspektionens toxikolog har tittat närmare på förslaget, men menar att biverkningarna inte skiljer sig nämnvärt från de som fås vid långvarigt intag av p-piller såsom blodpropp, stroke, illamående, svullnad, ökad pigmentering och ökad flytning från underlivet samt ökad aptit, trötthet, nedstämdhet, minskad sexuell lust, fett hår, ansiktsfinnar och kramper i vadmuskulaturen.

P-piller har dessutom en negativ påverkan på miljön då de överflödiga artificiella hormonerna når ekosystemen, speciellt på livsformer i vattendrag.

Att bisfenol A kan intas av både män och kvinnor är ett jämlikt sätt att förhindra graviditet. Män kan för första gången kontrollera fortplantningen utan att använda kondom.

Livsmedelsindustrin har kraftigt ökat sina vinster och flera parkeringsbolag har börsnoterats. Priset på de nyetablerade aktierna har rusat i höjden och har orsakat rena köpfesten på världens börser.

Utanför butikerna ringlar köerna och på parkeringskontoren runt om i landet säljer parkeringsvakter slut på biljetterna. Det ryktas om en svartabörshandel i buskarna runt våra större parkeringar och inne i parkeringshusen finns bilar med tonade glas där försäljare fräckt fiskar upp sina kunder mitt framför övervakningskamerorna. Polisen står handfallen. Det finns inga lagar som förhindrar försäljning av parkeringskvitton. Man vädjar till politikerna att snabbt få fram ett lagförslag mot försäljning av p-biljetter till svartabörspriser.

Läkemedelsindustrierna protesterar och kommer att gå samman för att se om det går att få rätt gentemot livsmedelsindustrin och parkeringsbolagen. "Detta är ojuste konkurrens av uppstickarna" har en talesperson från läkemedelsindustrin sagt till den brittiska tidningen The Guardian.

Professor Stollerud, expert på genusrelaterade fortplantningsidéer jublar.
Äntligen! ropar han i telefonen, när Svenskbladets reporter får tag på honom under en fortplantningskonferens i Bangkok.

- Äntligen kan jag slänga mina gamla Duralex och sprida min säd utan att sätta ett enda barn till världen.

- Detta är det bästa som hänt mänskligheten sedan osthyveln uppfanns.


Annons

Ruffa Rvardotter

Fler artiklar av Ruffa Rvardotter


Annons
Helfoder för hund och baby