Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Vanligt folk kan lösa den globala krisen med sina expertkunskaper.
Vanligt folk kan lösa den globala krisen med sina expertkunskaper.

Vanligt folk löser finanskrisen

Publicerad: 2009-04-10

Experter vid IMF har kommit på skam de senaste veckorna då vanligt folk har kommit med en mängd förslag som kan vända den globala recessionen från kris till tillväxt.

Per Halvarsson, dagisskötare 24 har sin uppfattning om hur krisen ska lösas;
- Istället för en massa sma banker som inte klarar av att låna ut pengar borde vi ha en stor bank dar alla kan spara och låna pengar. En sån bank skulle ha jättemycket pengar, så mycket pengar att det aldrig kan ta slut. Och I den banken skulle ingen få bonus heller, det skulle spara dem jättenycket pengar, tillägger Per.

Mohammed Berhani, busschaufför 44, berättar om sin lösning;
- Do vet, bankkrisen började i USA, men sen när de skrev i tidningarna om det blev folk rädda och slutade spendera pengar över hela världen och så spred sig krisen till andra länder. Det var så dumt, om de bara slutade skriva om bankrisen hela tiden så skulle den upphöra.

Britta Lannerdahl, pensionär 74 jämför krisen med tidigare perioder;
- Bankerna är så oansvariga nu för tiden, så var det minsann inte förr I tiden, då lånade man bara precis så mycket man behövde. Det är den här inflationens fel, de borde bara avskaffa inflation, lagstifta mot eländet.

Erika Nilsson, student 22, är övertygad om sin lösning;
- Om bankerna eller folk inte har några pengar så kan väl staten bara trycka upp nya pengar? Så kan de ge typ hälften till bankerna så att de kan låna ut det, sen kan de ge hälften till folk så de kan typ betala sina skulder eller konsumera massor för att lösa krisen.

Det verkar som kapaciteten hos vanligt folk att lösa krisen inte har några begränsningar. Ambroise Fayolle, ordförande för IMF har kommenterat;
- Tja varför inte, vi är ändå helt slutknullade så vad har vi att förlora?


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev