Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Här blir byrådirektör H K Bergdahl bestulen på sitt arbete som byrådirektör
Här blir byrådirektör H K Bergdahl bestulen på sitt arbete som byrådirektör

Utländska ligor stjäl våra jobb

Publicerad: 2013-11-24

Utländska ligor bestående av arbetslösa personer drar just nu in över Sveriges gränser i syfte att stjäla svenskarnas arbete.

Polisens insatsstyrka arbetar nu med att hitta de stulna jobben och man varnar intet ont anande hederliga svenskar: Se upp, den mörkhårige mannen på gatan kan vara den som stjäl just ditt jobb!

Byrådirektör H K Bergdahl berättar att han som vanligt gick för att få sina skor putsade, då en liten slyngel grävde i hans ficka och plötsligt hade H K Bergdahl blivit arbetslös. Iväg sprang grabben med jobbet och sedan dess har Bergdahl suttit på en bänk och gråtit.

- Jag förbannar den dag jag gick för att putsa mina skor. Hade jag låtit bli, hade jag fortfarande haft min fina titel, min höga lön och min vackra villa. Nu är det en utlänning som tagit alltihop. H K Bergdahl vrider ur sin gråttunga näsduk och snyter sig så att mustaschen fladdrar.

Polisen befarar att utlänningarna, som är lätta att känna igen på sitt svarta hår, kan stjäla varenda jobb i hela Sverige utan att någon kan stoppa dem. De bara stjäl och stjäl och stjäl. Och de är mycket svåra att sätta dit.

Polisens insatsstyrka hoppas komma fram till en lösning då de förra veckan hittat ett magasin med tiotusen jobb i en lada på västgötaslätten. Tyvärr har man svårt att leda i bevis att jobben verkligen är bland de som stulits, då det varken går att hitta fingeravtryck eller DNA på de jobb som låg i magasinet. Det enda man hittade var en termos med kallt kaffe.


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev