Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
16 Juni 2024
 
Hårda tider väntar för Carnegie.
Hårda tider väntar för Carnegie.

Tuff ny budget för Carnegie

Publicerad: 2008-11-12

De anställda i en av Sveriges största investmentbanker kommer tvingas ställa in sin sätestemperatur manuellt. Carnegie avbeställer nu sin order av senaste Mercedesmodellen till förmån för en billigare modell med mindre tillbehör.

Efter det dramatiska statliga övertagandet av Carnegie och tillskjutande av kapital har det framkommit flera uppgifter om besparingar hos den omtvistade investmentbanken.

Carnegies anställda kommer nu endast att få Mercedesmodellen med manuell sätesvärmare istället för den som anpassar sig automatiskt till förarens kroppstemperatur. Investmentbanken gjorde under gårdagen klart att deras anställda i fortsättningen varken kunde förvänta sig kroppstemperaturanpassade förarsäten eller uppvärmt handskfack i detta års tjänstebilar.

- Den globala finanskrisen slår hårt mot oss alla, sa Carnegies koncernchef Mikael Ericson i en kommentar tidigare under dagen.

- Tyvärr kommer en del av er att bli avskedade, förlora både jobb, självkänsla och lida personlig ekonomisk förlust. Själv behöver jag egentligen inget jobb så det är inte hela världen ifall jag mister det, men det är lite av en sport att samla på sig mer pengar än jag, min familj och mina kommande generationer någonsin kan göra av med, fortsatte Ericson.

- Om jag nu får sparken i slutänden kommer jag att sakna min mångmiljonlön samt de enorma riskerna jag tar med folks livsbesparingar.

- Vi står inför en av de största kriserna i modern tid, det kommer inte bli någon lätt seglats ur de dåliga tiderna. Dock kommer jag bokstavligen att segla, eller inte segla för det är min privata lyxjakt och den är motordriven, men jag kommer åtminstone vara på havet

Han tillade även;

- Vi har mycket hårda tider framför oss, förutom klimatkontrollen kommer det tyvärr också vara nödvändigt att skrota valet av färg på lädersätena, från och med nu kommer de bara finnas tillgängliga i kastanjebrunt.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!