Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
1 Oktober 2022
 
Tonårsdottern spenderade mycket pengar men ville inte betala själv.
Tonårsdottern spenderade mycket pengar men ville inte betala själv.

Tonårsdotter ställde in röstning om skuldbetalning

Publicerad: 2011-11-06

18-åriga Viktoria Fjellström beslutade på onsdagen om att hon skulle rösta om huruvida hon ska låta sina föräldrar betala hennes skulder.

Viktorias skulder härstammar från en blandning av klädinköp, dyra utekvällar och semesterresor med kompisar, allt finansierat genom en kombination av lån från Viktorias föräldrar samt SMS-lån.

När hennes föräldrar insåg Viktorias dåliga ekonomiska situation lovade dom att hjälpa henne, men påpekade även att Viktoria inte bara kan spendera pengar utan även måste spara.

Dessutom hoppades dom att hon även skulle börja jobba fler timmar, eftersom hon för närvarande enbart jobbar fem timmar i veckan på ett cafe medan hon väntar på att hennes blogg ska börja gå bra.

Men det stödpaket
Viktoria fick i form av lån av kontanter från föräldrarna sparades inte utan spenderades i samma takt.

Viktorias föräldrar har nu återigen erbjudit sig att betala Viktorias SMS-lån, men Viktoria har beslutat att hon och hennes lillebror Sixten 11 år ska rösta om ifall föräldrarna ska betala hennes skulder. Viktoria vill nämligen inte tvingas till att börja spara pengar eller jobba mer och föräldrarnas hjälp kommer förknippat med såna löften.

Omröstningen kommer ske om fyra veckor i December, eftersom Viktoria har kvar ett par tusenlappar från föräldrarnas senaste lån.

EXTRA,
Viktoria har fredagen bestämt sig att skippa omröstningen och istället valt att låta hennes föräldrar betala hennes lån.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: svd svd2 svd3 svd4 DN
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 6 kommentarer

Youghurt
Ja, Fredrik - det hade nog behövs. Den tur../flåt grekiska youghurten är ju så förbannat tjock! Men om man späder ut den blir det ju större exportintäkter....

MWE, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Hur har detta gått till?!
Nu ifrågasätter dessutom Viktoria sina föräldrars ekonomiska sinne som gått med på att låna henne ÄNNU mer pengar, som hon sedan kunnat göra av med. "Dålig stil", säger Viktoria. Lillebror Silvio uppges sura för att syrran sabbat chanserna till billigt liv i sus och dus...

Anders , (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Dålig fostran!
Banalt och billigt att skylla på Victoria när det i själva verket handlar om dålig fostran av föräldrar som inte varit mogna sitt uppdrag. Rätt att de får betala och det ska de göra tills de rätt utfört sitt föräldraruppdrag.

Lena Niklasson, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

jag vet
Det är bättre om hon lånar från sina ofödda barn. det tjänar alla på i längen för ingen behöver bry sej om det nu. Sedan kan de barnen låna från sina barn och så vidare, så ingen behöver egentligen betala igen!

expert, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Klokt beslut
Viktoria har gjort ett klokt beslut. Men det var också rätt av henne att visa sina föräldrar att hon inte går med på vad som helst. Hon kan säkert kompromissa och jobba 6-7 timmar i veckan... och någon slant kan hon säkert sätta i spargrisen. Hoppas hennes lillebror lär sig av storasyrran.

Pr Luke Skni, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!
Twingly BlogRank