Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Lättad och glad trots stundande uppsägning
Lättad och glad trots stundande uppsägning

Swedbank-medarbetare gjorde "nummer två"

Publicerad: 2011-03-15

Ett Swedbank-kontor i Stockholm har tvingats säga upp en 29-årig banktjänsteman, sedan det framkommit att mannen flera gånger gjort "nummer två" på bankens personaltoalett.

- Vi anade ingenting. Visst känns det olustigt, säger bankkontorets platschef Andreas Broddlert.

Den 29-årige mannen anställdes för knappt två år sedan, efter att han gått ut civilekonomprogrammet vid Handelshögskolan i Stockholm med goda betyg. Enligt Andreas Broddlert blev mannen snabbt en uppskattad medarbetare, eftersom han var ambitiös, ansvarstagande och - framförallt - fräsch och trevlig på det sätt som efterfrågas inom private banking.

Men för omkring en månad sedan började arbetskamraterna på Swedbank-kontoret misstänka att 29-åringens fräschör och trevlighet var ett spel för gallerierna.

- En annan medarbetare berättade att han råkat använda personaltoaletten strax efter 29-åringen. Han skulle då ha känt en tydlig lukt, som när någon gjort "nummer två", säger Andreas Broddlert.

En självkritisk Andreas Broddlert medger att han först inte insåg allvaret i situationen:
- Jag tyckte att det kan lika gärna vara ett missförstånd, och att man hellre ska fria än fälla. Nu i efterhand inser jag att hade jag agerat på uppgifterna redan då, hade vi kanske kunnat stämma i bäcken. Men det är lätt att vara efterklok.

Förra måndagen föll det sig så att Andreas Broddlert själv behövde besöka personaltoaletten, alldeles efter att 29-åringen gjort detsamma. Och den här gången gick det inte att ta miste på lukten.
- Det stod alldeles klart att här inne har någon gjort "nummer två" - ja, "bajsat" rent ut sagt, berättar Andreas Broddlert.

När 29-åringen konfronterades med misstankarna, erkände han omedelbart, enligt Andreas Broddlert:
- Nästan gråtande medgav han att han hade gjort "nummer två" i det närmaste dagligen. Vissa dagar på sin egen toalett hemma, vissa dagar på personaltoaletten här på banken.

29-åringens anställning sades upp med omedelbar verkan, men Andreas Broddlert understryker att det inte föreligger någon bitterhet eller hämndlystnad från Swedbanks sida.
- Vi kunde naturligtvis inte ha honom kvar i ljuset av detta, men självklart inser jag att han har ett problem som han inte själv råder över. Jag hoppas uppriktigt att det finns hjälp för honom att få där ute, och jag önskar honom allt gott i framtiden.

29-åringen har avböjt att kommentera det inträffade för Svenskbladet.


Annons

Florian DeFleur

Fler artiklar av Florian DeFleur


Annons
Cuzz Cazooka