Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Intresset för vita slavar är stort och köerna ringlar sig långa en timme innan IKEA öppnat.
Intresset för vita slavar är stort och köerna ringlar sig långa en timme innan IKEA öppnat.

Slaveri är sexigare än FAS 3

Publicerad: 2011-06-26

FAS 3 har fått en negativ klang och ska från och med nu kallas "Vita slavar", det låter sexigare.

IKEA är först ut och har börjat med White slave outsourcing. Det handlar nämligen inte om att man får köpa sin slav, utan hyra. Till en låg kostnad. Och helt utan förpliktelser.

Slaveriet är i stort sett förbjudet i Sverige och svenska företag skulle få ett dåligt rykte internationellt om det uppdagades att man behandlar sin egen befolkning som helt rättslösa på arbetsmarknaden, på det sätt som redan sker med alla FAS 3-arbetare. 

Med Vit slavmarknad hoppas alliansen, med Hillevi Engström i spetsen, att gratisjobben ska locka ungdomar till ett spännande äventyr utan betalning.

- Vi tittade dels på filmindustrin där många skådespelare och statister ställer upp utan betalning. Särskilt om man framställer arbetet som just ett äventyr, eller en erfarenhet att ta med i sitt CV.

- Och då kom vi även in på porrindustrin. Många har hemliga drömmar om att säljas på en vit slavmarknad och utnyttjas, berättar Hillevi Engström.

- Det är helt enkelt sexigt och lite förbjudet med slaveri. Hillevi Engström gnider sina handleder och ser ut som om hon själv gärna hade slagits i järn och sålts på marknaden.

Ingvar Kamprad håller med:

- Hittills har vi mest utnyttjat arbetare i tredje världen under slavliknande förhållanden. Men för servicenäringen i Sverige behöver vi svenskar. Vi har avknoppat oss och bildat ett dotterbolag till IKEA som sysslar med uthyrning av vit arbetskraft.

- IKEA TRÄL heter outsourcingfirman, men internationellt kallar vi oss RENT A SLAVE, det är enklare så.


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: SvD SVT DN Arbetaren SvD 2 AB
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev