Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Den förståndshandikappade mannen köpte ägg som ruttnade.
Den förståndshandikappade mannen köpte ägg som ruttnade.

SEB uppmanade förståndshandikappad att investera i ägg

Publicerad: 2011-03-25

SEB är åter i blåsväder. 

Sedan det tidigare framkommit att SEB rådde en 87-årig kvinna att investera sina pengar långsiktigt, något som gett upphov till mycket kritik, kommer nu ett nytt avslöjande.

Denna gång handlar det om en förståndshandikappad man som SEB ska ha gett rådet att investera alla sina besparingar, som var närmare 380.000 svenska kronor - i ägg. 

Mannen, som kom in på ett av SEB:s bankkontor med en resväska full med pengar och bananlikör, fick en så kallad "drop-in"-tid med en av SEB:s banktjänstemän, som sades vara specialist på just sparande. 

Banken och den förståndshandikappade mannen ska på detta möte ha kommit överens om att investera alla mannens pengar i ägg.

Den förståndshandikappade mannen, som på grund av sitt handikapp är omyndigförklarad, lyckades förfalska sin målsmans underskrift på det avtal han ingick med banken. 

Äggen införskaffades redan nästföljande vardag, och hann tyvärr ruttna innan misstaget uppdagades. 

Mannens målsman har lämnat in en stämningsansökan mot SEB, men valt att göra upp i godo. Enligt SEB har målsmannen tackat ja.

Fabian Falk, jurist på på SEB:
- Vi erbjöd mannens målsman ett motbud som de tackade ja till. Ersättningen utgår i form av ett större parti Nokia 3210 mobilskal.


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Relaterade länkar: E24 Di
Annons
Cuzz Cazooka