Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 September 2022
 
Sverigedemokraternas ekonomiska förslag syftar till att återställa svenskheten.
Sverigedemokraternas ekonomiska förslag syftar till att återställa svenskheten.

SD:s ekonomiska förslag skulle skada ekonomin

Publicerad: 2010-04-06

Ett flertal experter har nu analyserat Sverigedemokraternas ekonomiska förslag och menar att de skulle skada den svenska ekonomin allvarligt.

Professor i nationalekonomi Per-Ragnar Brattlund är en av de som granskat partiets förslag;
- De är fulla med irrelevant nationalromantiskt tjafs som inte hör hemma i verkligheten, en implementering av deras förslag skulle vara förödande för sahällsekonomin.

Bland de mest uppseendeväckande förslagen finns kravet om en återgång till ett pengasystem baserat på silverpenningar, samt kravet att alla som idkar näringsverksamhet måste ha mustasch, bära vargskinn samt heta Leifur eller Egil.

Ett annat kontroversiellt förslag är de matrestriktioner som syftar till att "återförsvenska" den svenska maten genom att byta ut kebab och falafel och tvinga existerande försäljningsplatser istället sälja renskav och kroppkakor.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har kommenterat deras budget;
- Alla våra förslag är väl efterforskade och förankrade i vår verklighet, jag har läst Röde Orm så många gånger att jag kan den utantill, det är en väldigt grundlig research.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN2
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 11 kommentarer

Fotfolket?
Vad jag har förstått skulle SD:s fotfolks dryckeskultur inte klara sig utan en sölig kebab med stark och vitlöksstinn sås med ursprung från mellanöstern.

Max Bge-Jensen, (för 40 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Leifur?
Ytterligare ett av SD:s dåraktiga förslag, då Leifur aldrig varit ett vikinganamn. Leifur är isländskt av senare datum. Den fornsvenska (och fornnordiska) varianten av namnet var Leifr (alltså utan u). Hälsningar/ Besser Wisser

B W, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

haha
Det är kul att folk inte fattar ironi. Allting folk säger är inte sanning eller på allvar. Liksom sverigedemokraternas politik, bör den här skribentens inlägg tas med en stor nypa salt. O andra sidan, så är väl de flesta SD-väljare för unga för att ha lärt sig begreppet "ironi" i skolan än. Slå upp det, vettja.

asdasd, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Renskav
Finns det skav gjord på annat också? Vildsvin!? Lamm!? oj Skav gjord på lamm det låter ju bekant... i princip EXAKT samma jävla sak som något annat va!? Jo just det! som KEBAB!?

Samen, (för 54 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

lol
En expert har kollat på detta? troligen är det inte så , ni säger 5% sanning elr nåt precis på alla andra Artiklar så skriver ni som ni vill men inte sanningen. går inte på allt media säger.. ligger jämnt nåt som lurar bakom allt ihop.

Alexander, (för 54 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Slipp hngpattarna - kp en korsett frn Bella-Jane!
Twingly BlogRank