Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
1 Oktober 2022
 
Jonas Willén surfade för 6.8 miljoner kronor under familjens semester.
Jonas Willén surfade för 6.8 miljoner kronor under familjens semester.

Pojke surfade för 6.8 miljoner kronor under familjens spaniensemester

Publicerad: 2009-09-23

Femtonårige Jonas Willén åkte på semester till Spanien med sina föräldrar i två veckor, när de kom tillbaka hem till Sverige igen fick de sitt livs chock, Jonas hade surfat för 6 857 991 kronor på familjens laptop.

Familjen Willén hade bokat resan i sena Augusti då man kunde låna ett hus gratis av mamma Stinas syster i Nueva Andalucia utanför Marbella, flygresorna är dessutom billigare i slutet av säsongen så familjen såg fram emot en billig två veckorssemester i Spanien.

Pappa i familjen Erik Willén, berättar att de kontrollerat med Telia innan de åkte ifall internetuppkopplingen skulle fungera utomlands;
- Jag och Stina, min fru, ville ju kolla mailen och Jonas tycker om att spela dataspel online med sina vänner i Sverige. Vi hade faktiskt ingen aning om att det kunde bli såhär enormt dyrt.

Jonas mamma Stina är även hon chockerad över den enorma summa som familjen lyckats surfa ihop under två veckor;
- För att ansluta till Internet behöver man en svart låda, berättar mamma Stina.

- Modem heter det!
Fliker pappa Erik in.

Telias informationschef Sven-Göran Nilsson berättar för Svenskbladet att det är "en oerhörd prisskillnad" utomlands samt att familjen skulle ha använt sig av en av de 2.300 anslutningspunkter som Telia har i samarbete med en spansk teleoperatör.

Sven-Göran Nilsson meddelar att familjens önskan om att räkningen ska avskrivas är omöjlig att tillmötesgå. Eftersom Internetanslutningen redan skett via en spansk teleoperatör så kräver denna operatör Telia på pengar och därför måste Telia nu kräva familjen Willén på pengar. Sven-Göran Nilsson berättar att familjen har delat upp betalningarna;
- Familjen har fått avbetalningsplan nu, då sparar de in faktureringsavgiften på 49 kronor per månad.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 45 kommentarer

Re: Rolig artikel, men dåligt skriven
Plus att det heter "flikar in" och inte "fliker in".

XX, (för 40 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Rolig artikel, men dåligt skriven
Nja, i ditt exempel måste man ju använda sig av antingen citattecken eller tankstreck för att det ska vara grammatiskt korrekt.

Gra mar nazi, (för 40 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

???
Uh... småskojigt, men RUGGIGT dåligt skrivet :/ Hajar ju givetvis det orimliga i att Svenskbladet ska anlita korrekturläsare, men rätt mkt av en artikels satirrkvaliteter försvinner när den känns som något en högstadieelev plitat ihop under håltimmen.

Tyrckfelsnissse, (för 44 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Rolig artikel, men dåligt skriven
Augusti stavas inte med stort a. Du har använt semikolon fel. "Modem heter det! Fliker pappa Erik in." Det ska vara ett litet f.

Eskil i Eskilstuna, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Inte absurt..
Jo, jag vet att det är satir men å andra sidan är det ingen omöjlighet... Sitter man och onlinespelar skyfflas det inte så mkt data (1-5KB/s) men å andra sidan om du tankar hem en DVD image på 4,6 GB så.. lär det kosta bra över 500,000 SEK (då priserna per MB kan uppgå till ~120 SEK/MB). Tanka hem 13 filmer så ;)

Pajas, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank