Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
16 Juni 2024
 
Albin Sjöström 72, i Hudiksvall är upprörd över sin låga telefonräkning.
Albin Sjöström 72, i Hudiksvall är upprörd över sin låga telefonräkning.

Pensionär upprörd över för låg teleräkning

Publicerad: 2009-08-05

Albin Sjöström i Hudiksvall är upprörd över sin senaste telefonräkning. Det visar sig att räkningen som Telia har skickat till honom är väldigt låg, långt mycket lägre än han tidigare beräknat och detta gör Albin både upprörd och orolig.

- Hur ska Telia kunna tjäna några pengar med så här låga priser? Deras marginaler måste vara minimala? Kommer de verkligen att överleva som företag med så låga priser, undrar Albin Sjöström.

Albin menar att det bara blivit billigare och billigare under åren och att telekomföretagen snart kan stå inför en stor kris om denna utveckling fortsätter;
- Tacka vet jag hur det var förr i tiden, då företagen tog ordentligt betalt så att de kunde tjäna pengar på sina tjänster. Allra bäst var det innan privatiseringen av Televerket, då var priserna rejäla, med de här låga priserna kan de ju lika gärna göra telefonräkningarna gratis i fortsättningen.

Albins fru Anna-Greta berättar hur Albin blivit mer och mer förlägen och deprimerad varefter åren gått och räkningarna från telekombolagen blivit lägre och lägre;
- Nu när vi är äldre, barnen vuxit upp och vi har betalat av huset så har vi ju råd att betala mer, men istället har räkningarna blivit lägre och lägre. Det är jobbigt att se honom såhär, ibland tar han ut gamla räkningar från 80-talet då Televerket fortfarande existerade och sitter och läser dem om och om igen.

Men även om Albin är arg över de låga priserna finns där också hopp om framtiden;
- Än finns det en chans att telekomföretagen höjer samtalstaxorna så att räkningarna blir högre, jag hoppas jag lever till att se den dagen, berättar Albin.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev