Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 September 2022
 
Albin Sjöström 72, i Hudiksvall är upprörd över sin låga telefonräkning.
Albin Sjöström 72, i Hudiksvall är upprörd över sin låga telefonräkning.

Pensionär upprörd över för låg teleräkning

Publicerad: 2009-08-05

Albin Sjöström i Hudiksvall är upprörd över sin senaste telefonräkning. Det visar sig att räkningen som Telia har skickat till honom är väldigt låg, långt mycket lägre än han tidigare beräknat och detta gör Albin både upprörd och orolig.

- Hur ska Telia kunna tjäna några pengar med så här låga priser? Deras marginaler måste vara minimala? Kommer de verkligen att överleva som företag med så låga priser, undrar Albin Sjöström.

Albin menar att det bara blivit billigare och billigare under åren och att telekomföretagen snart kan stå inför en stor kris om denna utveckling fortsätter;
- Tacka vet jag hur det var förr i tiden, då företagen tog ordentligt betalt så att de kunde tjäna pengar på sina tjänster. Allra bäst var det innan privatiseringen av Televerket, då var priserna rejäla, med de här låga priserna kan de ju lika gärna göra telefonräkningarna gratis i fortsättningen.

Albins fru Anna-Greta berättar hur Albin blivit mer och mer förlägen och deprimerad varefter åren gått och räkningarna från telekombolagen blivit lägre och lägre;
- Nu när vi är äldre, barnen vuxit upp och vi har betalat av huset så har vi ju råd att betala mer, men istället har räkningarna blivit lägre och lägre. Det är jobbigt att se honom såhär, ibland tar han ut gamla räkningar från 80-talet då Televerket fortfarande existerade och sitter och läser dem om och om igen.

Men även om Albin är arg över de låga priserna finns där också hopp om framtiden;
- Än finns det en chans att telekomföretagen höjer samtalstaxorna så att räkningarna blir högre, jag hoppas jag lever till att se den dagen, berättar Albin.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 12 kommentarer

Stora siffror
Om den där gubben ringer mej på 071-55 55 55 så kommer han inte behöva gråtrunka över de stora siffrorna på teleräkningar från 80-talet något mer...

Mulliga Molly Mus, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vrickat
Jag har bott i Djursholm hela mitt liv, och jag förstår verkligen den här mannen. Det är upprörande! Nu betalar vi snart mer i kommunalskatt än vad vi får lägga ut för telefonen. Det är på tiden att Regeringen gör något.

Joaquim af Gs, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

seriös?
undrar när folk kommer fatta att den här sidan inte är seriös

orka, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vilken hjälte!
Här är en man med en ny och utmanande empati. Vilken hjälte!

X-Man, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Humor
Alltså, ni som svarar är ju ofta roligare än "artiklarna". Snacka om noll koll! :D

Korrigeraren, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Slipp hngpattarna - kp en korsett frn Bella-Jane!
Twingly BlogRank