Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
1 Oktober 2022
 
Konkurrenterna hävdar att de måste sälja till förlust
Konkurrenterna hävdar att de måste sälja till förlust

Oslagbart prisras chockerar Sverige

Publicerad: 2009-10-06

I rådande ekonomiska kristider väljer lågpriskedjan LiDL att ta sitt konsumentansvar, och inte ruinera sin folkölstörstande kundmassa genom en omfattande prissänkning på kvalitetsölmärket Schnabelkäse. Sänkningen förväntas generera öka försäljningen med 2,8 %, och generera 7,2 % belåtnare kunder, meddelar ett dagsfärskt pressmeddelande från företaget.

- Vi kände att hvåra künder behöfde en "break", fortsätter Otto Von Polieren Den Ballentree, presstalesman för LiDL med ett självsäkert leende.

- Helt OK schmakar blaschket också - ett sechs-pack räcker für att rädda ein trist vardagskväll. Jag sänkte själf ein igår framfür tefven när jag glodde på scheissen "Schwenska Hollywoodfrüar" und zomnade härligt omtöcknad i zoffan. Det är bara att gründa med en kvarting innan so är zaken biff, jollrar han.

Detta måndagspartajande till trots ser Otto Von Polieren Den Ballentree oförskämtsamt pigg ut en tisdagsmorgon som denna.

- Tricket är att ta sig ein järn till dagen efter, tipsar han. Med de hier priserna har man minsann råd att lefva på vår bier. Jag har redan fått ångestladdade telefonsamtal från några av våra konkürrenter där de beklagar sig öfver vår unterprissättning, skrockar han, och tar även tillfället i akt att tipsa om LiDL's övriga produkter;

- Ein Schnabelkäse-Bier zmakar bättre med ein wurst! Jag rekommenderar schnitzengruben i bite-size version mit extra spritze.

Sven "Banan" Svensson 37, snickare, kommenterar LiDLS nya oslagbara pris;
- Jag har aldrig handlat på LiDL, men jag kommer nu att ge efter för min hunger på billig alkohol, försäkrar han.

Huruvida Herr Banan och andra konsumenter i en liknande situation kommer att kollektivt vallfärda till LiDL enbart för den prisfördelaktiga alkoholens skull eller inte, får försäljningssiffrorna utvisa.


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Relaterade länkar: DN DN2
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 10 kommentarer

Re: Chalmeristerna jublar
Lär dig skriva, din lilla skitunge.

Arbetarn, (för 56 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Chalmeristerna jublar
Billigt öl är bra för studierna, efter som att man lätt kan häva 3.5or och därmed inte förlora tid på det. billigare Häv öl till folket (på chalmers)

Chalmerist, (för 56 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

0.5l
Tänk på att det är halfliter flaskor oxo, inte några sånna där snåla 33:or som dom säljer på Konsum...

Runkballe, (för 56 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Bara jag?
Fördömt!! Här luras man på 2 öre TILL! Jag kräver att få betala rejält för min öl!! Vad ska jag annars ha mina penningar till? --- Eller måhända avser -1% sänkt alkoholhalt? Ölen är avslagen, bara 2,5% alkohol kvar.

Joaquim af Gs, (för 56 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Bara jag?
Är det bara jag som reagerar på att prissänkningen faktiskt inte är 1%, om den vore en procent skulle priset bli 0.99 x 6.99 = 6.92

Staffans matematik, (för 56 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Helfoder för hund och baby
Twingly BlogRank