Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Leksakerna i Koenigsägg kommer att reflektera företagets Norska ursprung.
Leksakerna i Koenigsägg kommer att reflektera företagets Norska ursprung.

Koenigsegg vill konkurrera med Kinderägg

Publicerad: 2009-06-18

Det norska konsortium med Koeningsegg i spetsen som står bakom köpet av SAAB har under torsdagen offentliggjort sina planer för den svenska biltillverkaren.

I en direkt utmaning mot tyska Kinder satsar man nu helt oväntat på en lansering av sitt egna "Koenigsägg", vilket kommer att tillverkas i SAABs fabrik I Trollhättan. Ägget kommer bestå av ett ovalt gult plastägg, inkapslat i choklad, innehållandes en leksak, genom denna produkt hoppas man kunna erövra stora delar av konfektionsandelarna I Europa.

Christian von Koenigsegg berättar om företagets nya inriktning på konfektionsbranschen;
- Skandinavisk choklad har alltid legat I framfronten med högkvalitativa märken som Marabou och Fazer, men det är två saker som saknats för att riktigt kunna slå igenom rejält, överraskningen och leksaken!

- Steget från billtillverkning till leksaker och konfektyr kan uppfattas som långt, men det är egentligen bara en teknikfråga,  vi lägger nu helt om produktionen i Trollhättan till att tillverka Koenigsägg och små plastleksaker.

Leksaken är Koeningseggs hemliga vapen och kommer att reflektera företagets Norska ursprung, de första Koeningsägg-serierna kommer bestå av, hopbyggbara plastfigurer föreställandes sälklubbning och den Norska kungafamiljen samt i en serie som vänder sig till flickorna, färggranna lusekoftor i miniatyr.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN DN
Annons