Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
1 Oktober 2022
 
Ett möte där man borde diskutera jobb, men istället pratar om roliga YouTube-klipp man sett nyligen.
Ett möte där man borde diskutera jobb, men istället pratar om roliga YouTube-klipp man sett nyligen.

Jättedålig stämning på sjätte AP-fonden

Publicerad: 2012-06-27

Nyligen uppdagades att anställda vid statliga sjätte AP-fonden har haft frikostiga förmåner. Anställda har för skattebetalarnas pengar bl.a. köpt årgångsviner till afterwork, bott på lyxhotell vid tjänsteresor, och haft dyra stadsjeepar som tjänstebilar. Förmåner som nu kommer att dras in.

Det är ett beslut som verkar få oanade konsekvenser. Anställda vid fonden vittnar om att stämningen är "jättedålig" och arbetsmoralen är "rekordlåg".

Ingen har "trivslat" under veckan (plocka ur diskmaskinen, ställa ut ny frukt och sortera posten), och istället för börskurser visar allt fler dataskärmar Farmville och Facebook.

Men de anställda själva är inte förvånad över utvecklingen:
- I veckor har folk sett framemot kick-offen där alla skulle få skjuta varsin utrotningshotad vit noshörning. Nu ställs den in och det blir istället bowling på Ball-Breaker. Det är klart att folk blir besvikna.

En förvaltare som vill vara anonym säger:
- Ingen är motiverad till att jobba längre. Och det mest sorgliga är ju att skattebetalarna är de stora förlorarna på det. Nu gör vi ju inte längre det jobb vi får betalt för att göra.


Annons

Kenneth "Kringlan" Rask

Fler artiklar av Kenneth "Kringlan" Rask


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 9 kommentarer

Re: Dra inte alla över en kam
Håller med!!Kringlan vrider och vänder på allt.T.om peruken verkar sitta bakfram. Dax att kamma dig?

Dra inte alla över en kam
För guds skull, dra inte alla över en kam. Nog finns det personer på fonden liksom i alla välbetalda arbeten som borde arbeta hårdare än vad dom gör. Dock finns det dom som arbetar och går in 100% för sitt jobb. Skulle ni spendera en dag på fonden skulle ni märka att journalister vrider och vänder på allt, som vanligt.

Eric, (för 45 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Dags att visa att de är av rätta virket
Det verkar vara dags för pajsarna på sjätte AP-fonden att visa att de är av rätta virket, dvs att de klarar av: - En skittråkig 5-dagarskurs på Skatteverket. - Ett skittråkigt seminarium i monetär historia på riksbanken. - En skittråkig bolagsstämma per vecka. Och detta utan att knorra, eller somna.

Esau Persson, (för 45 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Fisken
Aporna i AP-fonden saknar inte hjärta och hjärna.Varför tror du noshörningar skulle göra ett bättre jobb?De skulle nog enbart följa index och rumla runt som elefanter i en keramikshop.

Miss Frstdd, (för 45 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Fisken
Det är min framtid efter många års slit i vården dom har festat bort!Har lust att skjuta varenda en snurunge och deras bossar! Noshorningar har större hjärta och hjärna än dom!Och vad gör Politiker?Fy fasen!!

Alexandra Hgglund, (för 45 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank