Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
27 November 2021
 
Nedan, en av Volvos anställda genomgår det särskilda Volvo-tänkprogrammet.
Nedan, en av Volvos anställda genomgår det särskilda Volvo-tänkprogrammet.

Facebookstatus kostade jobbet

Publicerad: 2011-01-04

En 28-årig Skövdebo och två av hans kollegor miste sitt jobb hos Volvo Powertrain i Skövde efter att ha uttryckt en ovilja över att gå till jobbet i sin Facebookstatus.

"En dag kvar av veckan på detta dårhus" lydde den status som arbetsgivaren, Volvo Powertrain, ansåg vara så stötande att de inte ville låta 28-åringen och hans kollegor jobba kvar. Den bemanningsbyrå som de var anställda genom har nu avskedat dem.

28-åringen uppger att hans mamma blivit allvarligt sjuk och att det var därför han inte kände att gå till jobbet, mamman avled dessutom två dagar senare.

Momas Tedin som är chef på avdelningen där 28-åringen jobbade tycker inte att det som hänt är anmärkningsvärt;
- Han var en bråkstake som skulle komma här och uttrycka sina känslor öppet, när man tecknar ett anställningsavtal med ett företag förbinder man sig att utestänga alla känslor och jobba likt en maskin under arbetstid.

- Den enda sättet vilket han kan komma åter till Volvo Powertrain är genom att genomgå vårt särskilda Volvo-tänkprogram, det är en särskild "intensivkurs" där man lär sig uppskatta företaget Volvo och dess värderingar, berättar Tedin.

- Den anställde får titta på filmer om Volvo 72 timmar i sträck, utan att stänga ögonen eller sova, sen har vi den typ av anställda som vi vill ha här, förklarar Tedin.

Göran Stollerud, professor i nationalekonomi samt läran om hur allt bara blir jävla sämre och sämre i Sverige har kommenterat;
- Det är tragiskt vad som skett med arbetssäkerheten i Sverige, det är svårt att tro att man lever i 2010 och inte 1810.

- Men vad som är ännu mer tragiskt är det skenheliga svenska folkets zombie-reaktion, ifall det hade rört sig om en utländsk firma som exempelvis LiDL som gjort detta hade det blivit folkstorm, man hade snackat om bojkott och gått man ur huse.

- Nu när det är Volvo så leker folk bara "full gubbe" hemma framför TV:n, ingen säger emot eller bojkottar Volvo som är svenskt och så jävla bra.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: svd
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 3 kommentarer

Härliga tider
"Han var en bråkstake som skulle komma här och uttrycka sina känslor öppet, när man tecknar ett anställningsavtal med ett företag förbinder man sig att utestänga alla känslor och jobba likt en maskin under arbetstid" Roande att det är precis såhär, även fast det kanske inte faller in i allas avtal. Ännu mer roande är att jag svenskbladet faktiskt börjar bli ett relevant komplement till de andra nättidningarna.

Nisseman, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentar


volvo är inte alls svenskt..!

, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vem är förvånad?
Skövde. Jag har sagt det förut och säger det igen: Skövde.

Slpp ut mig!, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Twingly BlogRank