Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
1 Oktober 2022
 
Bengt Westerberg är beredd att göra vad som helst för att få tag på dina pengar.
Bengt Westerberg är beredd att göra vad som helst för att få tag på dina pengar.

Bengt Westerberg vill ha dina pengar

Publicerad: 2010-01-21

Polis över hela landet var under torsdagen extra uppmärksamma sedan ett larm gått ut om att den före detta Folkpartiledaren Bengt Westerberg vill ha alla pengar i hela Sverige, eller åtminstone så mycket han kan få tag på. Privatpersoner uppmanas nu att gömma sina värdesaker väl och att inte förvara mer än små summor pengar hemma.

Bengt Westerberg erhåller i egenskap av ordförande i Röda Korset 822.000 kronor, detta är förutom en miljon kronor vardera i styrelsearvode från Bibliotekstjänst, Svenska Petroleuminstitutet, Cirkus Cirkör AB, Sveriges författarfond samt Patientförsäkringsföreningen, utöver detta tillkommer hans pension som före detta folkvald om 25.000 kronor/månaden.

Enligt uppgifter från Rikspolisens operationära avdelning finns dock nu starka skäl att tro att Bengt Westerberg inte är nöjd med denna summa pengar, utan i denna stund planerar för hur han ska komma åt just dina pengar. Sven-Åke Kjellin, kommisarie och presschef vid Rikspolisen berättar;

- Vi har uppgifter som tyder på att Bengt Westerberg inte kommer att sluta samla på sig pengar förrän han tömt den sista spargrisen i hela Sverige.

- Därför ber vi folk att vara uppmärksamma på ifall Bengt Westerberg rör sig i deras grannskap. Se till att låsa alla dörrar och fönster, glöm inte heller att låsa altandörrar, eftersom detta gör det svårare för Bengt Westerberg att komma in i er bostad,
berättar kommisarie Sven-Åke Kjellin.

Psykologiexperten Göran Stollerud vid Lunds Universitet är osäker på om Bengt Westerbergs beteende beror på pengalust, en empatistörning eller en medfödd girighet att vilja samla på blankpolerade föremål;
- Förmodligen är det en blandning av alla tre, det viktiga nu är att privatpersoner och företag ser till att skydda sina tillgångar så att inte Bengt Westerberg kommer i närhetan av dem.

- Jag undrar förresten hur mycket kan man åstadkomma på Haiti med 822.000 kronor?
tillägger Göran Stollerud fundersamt.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: affarsvarlden blogg1 Dagens Ps DI Arbetarbladet Realtid E24
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 9 kommentarer

Bengt!!
Jag vet ett dödssäkert knäck.Cancerfonden! Det man inte känner till mår man heller inte dåligt av hehe som sagt hehe.

Johan af Donner, (för 44 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Stöd rätt hjälporganisation!
Inte ett öre mer till svenska Röda Korset. Men gärna till seriösa hjälporganisationer.

Pelle, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Gubbe
Ja här är en kille som kan grabba åt sig för att ha råd att sitta på fina krogen.Att ta ut en lön eller arvode utöver en symbolisk summa är fanimig fräckt hur stor ens kontaktnät är,men skäms gör inte politiker.

Süd, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Tain en etiopisk familj
Han talkade så varm om flyktningar på 80 talet . Han borde väl ta emot en sådan familj och kunna försörja den hemma hos sig???

Kaletros, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Ajdå...
Usch då... måste gömma undan mina kassar fyllda med 10 miljarder sedlerna jag fick i bröloppsgova av min far innan jag flyttade ifrån tyskland till sverige... inte bra han får tag i dem

Astrid 102r, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam
Twingly BlogRank