Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
1 Oktober 2022
 
Swedbank skulle gå back om de inte tog ut avgifter och hur skulle det se ut va?
Swedbank skulle gå back om de inte tog ut avgifter och hur skulle det se ut va?

Bankens avgift endast hälften av Anders julpengar

Publicerad: 2011-12-19

Anders Johansson och hans sambo fick 200 kronor extra av socialkontoret inför julen.

När han skulle hämta ut pengarna tog banken endast 50% procent av dem i avgift.

- Det är förjävligt. Inför slutet på räkenskapsåret är det till förmån för bankens OMX-index att kontantinflödet ligger på en något högre nivå, säger bankens presschef Anna Sundblad.

I juletid brukar företag och multinationella bolag vara extra vänliga, men några riktiga julkänslor är svåra att frammana när allmänheten reagerar negativt på samhällsbärande ekonomiska strukturer.

Det var när Anders Johansson, skulle hämta ut extra pengar han fått från socialkontoret som banken inte tog ut mer än 50% i avgift. 

- Om vi inte tar några pengar i avgift vid inlösandet av checkar så går vi back. Varje månad, säger Anna Sundblad. 

- Om man ska köpa något till sitt ensambarn i bostadsrätten i Vasastan i Stockholm i så fall blir det inte mer än en iPhone 4s och en Macbook Pro och en Ipad eller så, säger Anna Sundblad.

Efter att Svenskbladet publicerade nyheten om Swedbanks låga kontantinflöde har ett flertal juridiska personer skänkt stora summor pengar till Swedbank.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Relaterade länkar: Kvällsposten
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 5 kommentarer

Småpotatis
Nej nu får ni skärpa er på Svenskbladet. 100 kf är småpotatis, det kan Anders fixa ihop genom att samla tomglas. Tänk på chefer som får en miljon i avgångsvederlag och hamnar på bankavgifter på en halvmiljon, hur skall det gå för dom? http://www.folkbladet.se/nyheter/finspang/default.aspx?articleid=5880634

Fallskrmsjgaren, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Socialkontoret borde ha...
Socialkontoret borde ha förutsett detta och gett de 200 kronorna i form av skumtomtar, utan avbränningar. Det hade blivit vad jag kallar julglädje !

Esau Persson, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vad säger vår väldiga Borg?
Alltså, detta gör mig förbannad. Här ska vi ha kapitalstarka banker som bygger sina inkomster på dom svagaste i samhället, och så gör inte Bankerna sitt jobb. Tacka vet jag riktiga banker såsom Danske och SEB som skrattar sina kunder i ansiktet samtidigt som dom suger ut dom med stora räntegap.

Infintil, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Fattar nog trögt
Ska det vara en skämtartikel det här? Väldigt konstigt skrivet och det verkar som "Oddjob" tycker att banken tog för lite avgift när han skriver "_endast_ 50% i avgift". Och det där med "ensambarn" i bostadsrätt... Jaha.. Det här är en skämtsida, va? Hur som helst: Denna artikel var riktigt dålig skriven. Se också till att göra det roligt om det nu är meningen att det ska vara roligt...

Daniel, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Chockerande!
Förjävligt! Hur kan man slösa bort 100 kronor på att samhällsparasiter och slöfockar ska fira jul?! Om de inte lär sig ta ansvar och göra goda livsval kommer de bara halka längre ner i utanförskapet. Alla förlorar, i synnerhet vi skattebetalare. Däremot är det bara att hålla med Svenskbladet om att de 100 kronor som gick till Swedbank är väl investerade pengar - Nationen behöver ett lönsamt Näringsliv!

Jens-Jasper G., (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam
Twingly BlogRank