Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Margareta Sandstedt har skissat på en ny sedel, i en helt ny valör
Margareta Sandstedt har skissat på en ny sedel, i en helt ny valör

40 000 miljarderssedeln - regeringens hemliga uppgörelse med SD

Publicerad: 2011-04-07

SD stöder alliansen i nio fall av tio, det har vi fått läsa i kvällstidningarna de senaste dagarna, men vad vi inte får veta är vad som döljer sig bakom den samarbetsvilliga fasaden.

Lagom till presentationen av de nya sedlarna, som Fredrik Reinfeldt stolt bevistade vid en fullsatt presskonferens, presenterades också ett annat förslag. Ett förslag som både alliansen och oppositionen ville tala tyst om. Man väste fram det medan kamerablixtarna brann av framför Astrid Lindgrens och Ingmar Bergmans porträtt.

Jimmie Åkesson hade länge hört sig för om det var möjligt att föreslå sig själv, men fått veta att endast avlidna personer avbildas på de svenska sedlarna.

- Hittills är det endast kungligheter som får sin bild på sedlarna medan de ännu är i livet, men de är så inavlade att de inte längre kan klassas som en mänsklig ras, berättade riksbanksfullmäktiges vice ordförande Leif Pagrotsky i en tidigare intervju, med anledning av att folk velat ha Liza Marklund och Herman Lindqvist på sedlarna.

- Liza Marklund och Herman Lindqvist må ha sina egenheter men tillräckligt inavlade för att klassas som en egen ras är de inte.

Enligt en källa som Svenskbladet varit i kontakt med, och som vill vara anonym, hade SD varnat alliansen och sagt att de tänkte rösta emot alla förslag i framtiden, om SD inte skulle få igenom sitt förslag till ny sedel.

Fredrik Reinfeldt och Jimmie Åkesson ska då ha dragit sig undan för lite kohandel på ett sunkigt café i närheten av Riksdagen. Efter en timmes tid kommer så en trallande munter Jimmie Åkesson och en slokörad Fredrik Reinfeldt tillbaks.

Åkesson ska få sin sedel, en fyrtiotusen miljarderssedel, med Margareta Sandstedt, kvinnan som gav den svenska matematiken ett ansikte.

Fredrik Reinfeldt ska urskuldande ha sagt att: Den sedeln lär vi ju inte se så ofta, om vi inte får inflation förstås, så henne kan vi kanske stå ut med. Detta blir ytterligare ett indicium för att motverka den skenande inflationen, som skulle kunna drabba landet.

I en kort intervju med Jimmie Åkesson förklarar han valet med att han vill ge kvinnorna en plats inom SD. 

- Margareta har dessutom fått designa sedeln helt själv. Hon kan verkligen hitta på helt galna upptåg. Enda kravet vi har på hennes sedel är att den har en svensk flagga och inget kulturberikande som kebab med extra stark sås.

- Men sedlarna skulle ju bara vara för döda personer. Margareta Sandstedt är ju i högsta grad en levande kvinna?

- Ja nu är hon det. Men man vet aldrig vad framtiden har i sitt sköte, svarar Jimmie Åkesson illmarigt och galopperar iväg som en glad giraff på grönbete.


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: DN SR DI HD AB GP SDS AB 2 Exp DN 2 SvD SvD 2 SvD 3 DN 3
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev