Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
5 2023
 
Premiär för redaktionsbloggen

Premiär för redaktionsbloggen

Publicerad: 2009-08-13

Kära läsare,
Under den senaste tiden har en rad förändringar skett på Dagens Svenskbladet och vi i redaktionen har därför beslutat att starta denna blogg så att ni våra underbara läsare kan hänga med i vad som händer här på redaktionen.

Först av allt vill vi berätta att vi äntligen fått igång Nyhetsbrevet som nu skickas ut varje söndag natt, lagom till att finnas i inboxen på måndagsmorgonen och förgylla den där första arbetsdagen i veckan. Tyvärr har det visat sig att Microsofts ohyggliga, undermåliga, fiskluktande mejltjänst Hotmail lägger vårt nyhetsbrev direkt i spamfiltret. Så om du använder Hotmail och har bett att få vårt nyhetsbrev, byt till Gmail, eller kontrollera åtminstone spamfiltret för att frigöra vårt nyhetsbrev. Om du vill skriva upp dig för att få nyhetsbrevet kan du hitta det i den övre menyn under "Nyhetsbrev", det sammanfattar veckans nyheter och innehåller ingen reklam.

Den andra nyheten är att vi har en ny medarbetare, en brittisk journalist som vi fått genom ett utbytesprogram med Milton Keynes Evening Gazette, nämligen Rupert Duncan-Smythe. Han använder sitt skarpa sinne för att träffsäkert rapportera på engelska om svenska nyheter. Vi hälsar honom hjärtligt välkommen till Svenskbladets redaktion.

Dagens Svenskbladet är dessutom bara två månader från att fira sitt ettårs-jubileum, starten I Oktober 2008 var väldigt tyst och passerade relativt obemärkt, besökarna var få och likaså antalet skribenter. Med scoop såsom hunden som utförde sina behov utanför ICA och träffsäker rapportering från Dreamhack byggdes sakta men säkert en stadig  läsarkrets upp.

Precis innan regeringen införde IPRED-lagen formligen exploderade Svenskbladets läsarantal efter en serie av träffsäkra analyser av de aktuella händelserna.

Antalet skribenter har också ökat under den tid som gått och i skrivande stund består redaktionen av följande medarbetare;

- Birger Ollonborg, journalist och redaktör.
- Kjell Kriminell, journalist.
- Penelope Birkenstock, astrolog och ansvarig for Svenskbladets horoskop.
- Linnea Hedås, psykolog, psykoterapeut, sexolog och ansvarig for Svenskbladets relationsspalt.
- Rupert Duncan-Smythe, brittisk journalist vid Dagens Svenskbladet genom ett utbytesprogram med Milton Keynes Evening Gazette.
- Dolph Dilfson, frilansjournalist.
- Sune "Masen" Svänglund, nöjesjournalist från Dalarna, för närvarande bortrest under sommaren.

Ett antal andra journalister och gästskribenter har även bidragit till Svenskbladet och kommer att göra så även i fortsättningen.

VIRES EST IN OLLONIS
Birger Ollonborg


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger OllonborgLäsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 6 kommentarer

Re: Lägg ner tidningen, För Sverige I Tiden
Kära Rodrigo.Tidningen är till för kulturlösa,oinspirerade och obildade läsare.En tidning för dig och mig med andra ord!

Gummipungen, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Lägg ner tidningen, För Sverige I Tiden
Den här tidningsredaktionen måste vara full av och/eller genomsyras av kulturlösa, oinspirerade och obildade pers med tanke på ... endel

Rodrigo, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Widget
Finns det nu någon widget som funkar för WordPress?

Jernis, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Tragiskt med skyddsjakten
Människovården står tydligen stilla i Sverige. Ingen dödad sen 1800-talet. Vi önskar ett gott nytt år 2010 med fart på vård av stammen, som vuxit över alla gränser.

jojo, (för 61 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Jättefint!
Den här tidningen bara växer och växer. Om ett år kanske man kan få tidningen i pappersform till brevlådan?

Kalle, (för 62 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev