klickonomen.se
Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
29 April 2017
 
Skjortan med saftfläckarna och frisbeen var det som slutgiltigt avgjorde länken.
Skjortan med saftfläckarna och frisbeen var det som slutgiltigt avgjorde länken.

Länken mellan apa och skogsturk funnen

Publicerad: 2009-05-20

Forskare är idag övertygade om att man hittat den felande länken i evolutionen från apa till Skogsturk. I närmare tio år har Naturhistoriska museet i Oslo undersökt det det fossilerade apskelettet och man är nu helt säker på att det är den hittills okända länken som knyter an dagens skogsturk med det förflutna. Projektet har följts med stort intresse och det senaste månaderna har bland annat den kände mediaprofilen David Attenborough dokumenterat forskarnas arbete.

Forskningsledaren Jörn Horum vid Oslos Naturhistoriska museum har undersökt fossilet av apan, som fått namnet "Bengt", under tio år och är väldigt exalterad över sina slutsatser;
- Detta är som att hitta Noaks ark. Fossilet kommer att bli bland dem som avbildas i läroböcker och roliga YouTube-klipp de kommande hundra åren, berättar Horum för amerikanska tv-kanalen ABCDEF.

Fossilet av apan är till 95 procent komplett och hittades söder om Frankfurt redan 1983. Vetenskapsmän har dragit slutsatsen att den korta nosen, formen på fotleden, den höga axelhållningen, den fossilerade vita skjortan med saftfläckar samt den fossilerade frisbeen som hittades i anknytning till skelettet är det som knyter an till dagens Skogsturk. "Bengt" placeras dock vid utvecklingsträdets rot då han räknas som ett tidigt steg i evolutionen mot Skogsturk.

Forskarna vet att "Bengt" var en hane eftersom hans hållning var enormt otroligt kaxig, man har även konstaterat att  han troligen var nio månader då han dog, samt att han kan ha varit riktigt jävla förbannad precis innan det inträffade.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Läsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 11 kommentarer

Grym
Heheh, detta är ju grymt. Gjorde min kväll, skogsturken borde få ett monument i parken där allt skedde.

Roco, (för 34 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Re: nej
Du Rövbert... har man inget vettigt att säga så är det bättre att hålla tyst. Dina inlägg tillför inte så mycket, även om du skämtar...

Aron, (för 34 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: nej
Roland du är en dum fitta

Rövbert, (för 34 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Re: nej
Men Primus, läs själv om Rolands inlägg. Referar han inte, med uppenbar ironi, till en påstådd egen oförmåga att uppfatta satir?

Stominus, (för 34 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: nej
Du är ju en jubelidiot, läs om läs rätt.

Primus, (för 34 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Klickonomen
Helfoder för hund och baby
Humor
Bloggpunkten.se Twingly BlogRank