Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
28 September 2020
 
En känd bieffekt av cannabis är den så kallade "Hippie-effekten" där nyttjaren får långa dreadlocks och ser ut som en äcklig slodis.
En känd bieffekt av cannabis är den så kallade "Hippie-effekten" där nyttjaren får långa dreadlocks och ser ut som en äcklig slodis.

Polisen avundsjuk på cannabisrökare

Publicerad: 2009-07-19

På lördagseftermiddagen samlades ett trettiotal personer i Rålambshovsparken i Stockholm i en manifestation för cannabisbruk. Deltagarna menade att det fanns positiva sidor av cannabisbruk som inte får något utrymme i debatten, men medgav även negativa sidor av cannabisanvändande.

En man i 30-års åldern som deltog i manifestationen men som vill vara anonym berättar för svenskbladet;
- Ärligt talat det är 2009, vi har TV, vi har Internet, ungdomar ser alla de här collegefilmerna från USA där folk röker sig höga kors och tvärs. Ungdomar är intresserade och det går inte att ljuga längre om att cannabis är en rolig och mycket mindre farlig drog än alkohol. Visserligen finns risken att man förvandlas till en okammad hippie som luktar illa men det är alltid risker förknippat med alla droger.

Kristdemokraterna på Södermalm hade organiserat en motmanifestation för att markera att man inte vill att Rålambshovsparken ska förvandlas till ett nytt Plattan. Det var dock oklart hur stor denna risk är samt hur kristdemokraternas protest skulle förhindra parken från att transformeras till en själlös gågata med fokus på konsumtion i anonyma butiker, ständigt full av långsamt gående irriterande turister.

En representant för Kristdemokraterna på Södermalm berättar;
- Varför ska människor ägna sig åt droger för egentligen? Dessutom kastar de ju bort sina liv, det finns så mycket mer man kan göra än att sitta hemma hög framför TV:n och fnissa åt gamla repriser, till exempel kan man registrera alla kvinnor i Sverige som gjort abort.

Även polis bevakade manifestationen och en poliskonstapel som Svenskbladet intervjuade var bekymrad av sammankomsten, bekymrad att han inte var yngre och att han var polis;
- Det är synd om dem, eller ja oss egentligen, allt som fanns när vi växte upp var pilsner och brännvin som gjorde oss feta, sabbade levern och förstörde alla chanser med kvinnorna eftersom man alltid söp sig aspackad och fick en smäll när man försökte talla. Fan, man skulle varit ung idag istället.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN2
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 17 kommentarer

yay babies
Mmmm, kristdemokrattanter är så mycket skönare, avspändare och har en allmänt trevligare och humanare inställning till livet och sina medmänniskor än haschtomtar o haschtanter. Eller venta liite nu... ;)

Tom Te, (för 42 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Att röka på
Cannabis smakar gott att röka. Det smakar ungefär som persilja. Cannabis kan bota cancer. Cannabis är det enda sättet att rädda isbjörnarna och regnskogen och skapa fred på jorden.

T. Rams, (för 44 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Rasta fari
Kan inte Bob Marley bara dö så vi slipper den här jävla rasta fari skiten. Hell Metal är vår nya musik. Kom ihåg att jag heter Jens von Helvete.

Jens von Helvete, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Fördomar?
Tycker det är riktigt fult att skriva att "effekten" är att man får dreadlocks och ser ut som en slodis. Som att alla med dreads röker på och är äckliga eller? Har massvis med vackra vänner som har fräscha kläder och hygien och är fina människor som har dreads så det var riktigt fult skrivet av er!

Marcus Grip, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Konfiskeras!
Härmed kungöres att vi på Rikskriminalpolisstyrelseenheten enhälligt har beslutat att kriminalisera ALL sprit. Ni ute i landet som i nuläget förfogar över sprit: anmäl er till närmsta poliskontor med spriten prydligt packad i systemetpåsar. Bifoga gärna sill och frostade glas. När spriten är slut beslagtar vi ert öl och vin!

Bosse Byling, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Twingly BlogRank